Юлія Тимошенко: Тиск влади не змусить мене змінити свою позицію

У сьогоднішній Україні починаються кримінальні переслідування за політичні переконання і відстоювання власної позиції.

Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко заявляє, що жодні прояви утиску з боку чинної влади не примусять її змінити своїх поглядів.

«Сьогодні в Генеральній прокуратурі моя позиція була такою самою, якою вона була публічно оголошена на всіх моїх зустрічах з пресою. І я під тиском Генеральної прокуратури і під тиском Януковича міняти свою позицію і свої оцінки того, що відбувається в Конституційному суді, не буду», – заявила Юлія Тимошенко сьогодні після візиту до Генпрокуратури.

Лідер опозиції повідомила, що у прокуратурі вона чітко виклала свою позицію відносно незаконності рішення Конституційного суду. «Я ще раз підтвердила, що я володіла інформацією про те, що суддів Конституційного суду підкуповували, залякували і примушували приймати завідомо неправосудне рішення», – пояснила вона.

«Я пред’явила в Генеральній прокуратурі два рішення Конституційного суду – перше від 17 вересня 2008 року, де написано, що коаліція формується тільки фракціями, і вчорашнє рішення Конституційного суду, де записали, що можна формувати продажними депутатами окремо від фракцій так само», – повідомила лідер опозиції.

За її словами, наявність двох діаметрально протилежних рішень КСУ говорить про те, що «Конституційного суду з моменту прийняття вчорашнього рішення в Конституційному суді просто більше не існує».

«Рано чи пізно конституційні судді будуть відповідати за те, що вони зруйнували повністю вибір людей, зруйнували конституційний порядок формування влади і відповідальність за це лежить як на Януковичі, так і на суддях Конституційного суду. Громадяни України, Україна вже не можуть більше покладатися на свій Конституційний суд», – підкреслила лідер опозиції.

Юлія Тимошенко також додала, що їй дуже прикро, що у сьогоднішній Україні починаються кримінальні переслідування за політичні переконання і відстоювання власної позиції. «Слава Богу, поки що не закривають за грати, але я хочу сказати, що такі симптоми для демократичної країни просто недопустимі», – резюмувала Юлія Тимошенко, повідомляє її персональний сайт.