Юлія Тимошенко віддала останню шану подружжю Качинських

Лідер об\’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко взяла участь у жалобній месі за Президентом Республіки Польща Лехом Качинським і його дружиною Марією. Месу править кардинал Станіслав у кафедральному соборі Кракова, повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.

Жалобна меса почалася після двох хвилин мовчання. На площі перед кафедральним собором присутні близько 40 тисяч людей, у жалобних заходах взяли участь більше 10 тисяч особливо важливих персон.

У поїздці Юлію Тимошенко супроводжував Віце-прем\’єр-міністр, Міністр закордонних справ опозиційного уряду Борис Тарасюк.

Подружжя Качиньських, які загинули в авіакатастрофі під Смоленськом 10 квітня, буде поховано в усипальниці польських королів у замку Вавель у Кракові.

Катастрофа, яка забрала життя Леха Качиньського, його дружини Марії та ще 94 осіб, глибоко шокувала весь світ. У багатьох країнах було оголошено жалобу за загиблими. На оголошенні дня жалоби в Україні наполягала лідер опозиції Юлія Тимошенко.

\”Не тільки Польща – Україна також понесла великі втрати, тому що ми дружній народ, ми дружні країни, ми багато складних часів проходили разом, пліч-о-пліч. Ця трагедія просто всіх зупинила, і ще ніхто не може до кінця прийти до тями, усвідомити потужність цієї трагедії\”, – зазначає Юлія Тимошенко, яка була особисто знайома з Лехом Качинським.