Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко відвідав Тернопілля

З новим аудіо проектом для дітей дошкільного віку, 21 квітня у Тернополі перебував заступник Голови Верховної Ради України, член фракції БЮТ у ВР, голова Фонду «Справедлива країна» Микола Томенко.

У міській раді Микола Володимирович за присутності  керівників дошкільних навчальних закладів Тернополя представив компакт-диск «Слуханка для української малечі».

«Ідея дуже проста – я протягом останнього часу веду низку культурологічних просвітницьких проектів з метою популяризації народної української традиції, української культури. Для мене ВУЗ, школа і дитячий садок є тим місцем, де я намагаюся допомогти вчителям української літератури та вихователям якимись методичними матеріалами. Проект «Слуханка для української малечі» – це проект для усіх дошкільних закладів України», – зазначив Микола Томенко.

Віце-спікер, за його словами, сповідує такий принцип сучасного патріотизму, який не змушує дітей чи школярів до формальної любові до України, а який дає можливість дізнатися історію та культуру народу для того, щоб дійсно поважати і шанувати свою Батьківщину. М.Томенко зауважив, що, на жаль, держава для цього робить дуже мало та розповів, що його Фонд намагається різними просвітницькими проектами компенсувати таку неувагу держави. Один з таких проектів – вже згадана «Слуханка для української малечі». Цей аудіо-диск створений для дітей, до нього увійшло 77 творів (20 казок (українські народні казки, казки народів світу та авторські казки, які виконують народні артисти України) та 57 музичних творів (дитячі пісеньки, веснянки, ігри, заклички, лічилки, колядки та колискові, у виконанні як іменитих артистів, так і творчих дитячих колективів). В основу створення диску лягла ідея зібрати різного роду твори для дітей, які можна було б використовувати як під час дитячих свят, так і в щоденному житті.

«Сьогодні я хочу подякувати голові Тернопільської обласної організації партії ВО «Батьківщина», моєму колезі народному депутатові Василю Деревляному за організаційну допомогу у презентації та розповсюдженні цих аудіо-дисків по дошкільних навчальних закладах всієї Тернопільської області», – наголосив Микола Томенко.

Заступник голови Верховної Ради також представив три своїх книги «Історія Української конституції», «Український романтик Микола Гоголь» та «Теорія Українського кохання».

«Видавши книгу «Історія Української Конституції», я зібрав в одне друковане видання всі державні та приватні Конституції, написані в різні історичні періоди формування Української держави. З впевненістю можу сказати сьогодні, що найгірша Конституція – це та, яка не виконується», – заявив віце-спікер в прямому ефірі Тернопільського обласного державного телебачення.

Коментуючи підписання низки угод президентами України та Росії, зокрема, про продовження строку перебування на території України Чорноморського флоту Росії на 25 років, Микола Томенко заявив, що продовжити базування Чорноморського флоту РФ у Криму після 2017 року неможливо без внесення змін до Конституції та проведення всеукраїнського референдуму.

«Звичайно треба проаналізувати документи, які підписані сьогодні, але такі домовленості варто тлумачити виключно як бажання чи наміри Віктора Януковича та його команди, – зазначив Микола Володимирович. – Без сумніву можна йти на поступки у домовленостях з Росією про ціну на газ для України, але не можна зачіпати національних інтересів нашої держави, її територіальної цілісності».

Також цього дня Микола Томенко мав зустріч з професорсько-викладацьким та студентським складом Європейського університету.