«Спочатку посадимо президента, а потім картоплю!»

«Ухвалили – 236 голосів… А зареєструвалось лише 211! Як таке можливо?! Ну Литвин і сволота! Та він завжди таким був…».

Янукович вирішив перевірити, чи є народ. Тушки – народ мовчить, Табачник – народ мовчить, тільки ледь шумить в кущах, Чорноморський флот РФ – ?

Нарешті сталися деякі зрушення. Зусиллями низки партійних організацій, в тому числі партії ВО «Батьківщина», понад 10 тисяч громадян України (з них майже 1,5 тисячі жителів Тернопільської області; тут були представлені всі районні партійні організації ВО «Батьківщина», їхні лозунги були досить красномовними: «Захистимо Україну від московських загарбників», «Нам не потрібен газ «по-флотськи!», «Чорноморський флот до 2017 року і крапка!» тощо) зібралися 27 квітня під стінами Верховної Ради, щоб висловити свій протест незаконним діям антиукраїнської влади та президента, щоб відстояти майбутнє своїх дітей та внуків у незалежній, демократичній та суверенній державі.

Однак попри вимоги та спротив, що чинили у сесійній залі ВР представники демократичних політичних сил, попри протести громадян України, що зібралися під стінами парламенту, всупереч Конституції та Законам, комуно-олігархічна коаліція з президентом Януковичем відкрила чорну сторінку в історії України. Ратифікацією пакту Януковича-Медведєва влада фактично розпочала здачу української незалежності.

«Севастополь – це перший крок. Наступним, коли банда буде продовжувати свою політику, стане Крим», – сказала лідер об’єднаної опозиції Юлія Тимошенко, виступаючи перед мітингувальниками.

Вона наголосила, що день 27 квітня буде вписаний чорною сторінкою в історію української незалежності і українського парламентаризму. «І не тільки тому, що сьогодні банда управлінців Януковича застосовувала силу, ламала депутатам руки. А тому це чорна сторінка, що в українському парламенті зараз більше людей, які ненавидять Україну, які не сприймають українські цінності і які самі борються проти України. Це чорна сторінка, тому що в українському парламенті більшість людей, які не служать українським інтересам», – додала лідер опозиції.

До речі, силу застосовували не тільки в стінах парламенту. Удари «беркутівців» кирзовими чоботами сипались без огляду: по ногах жінок, юнаків і дівчат. Звичайно, це робилося не без дозволу з «керівних верхів» МВС.

«Можу твердо сказати, що сьогодні в суспільстві просто зобов’язані об’єднатися всі люди, які розуміють, що Україна беззахисна проти такої організованої озброєної банди», – заявила Юлія Тимошенко. – «Тому я вирушаю у поїздку по Україні. Ми будемо єднати людей, будемо пояснювати, що відбувається, і будемо намагатися зібрати всеукраїнську команду для захисту України в ці важкі часи».

У той час, коли лунали ці слова, мітингувальники вже визначалися з людиною, яка могла б зайняти місце Януковича. «Тільки Юлія Тимошенко може навести зараз лад в Україні. Янукович же – підставна качка. У нас влада олігархів, кінцева мета яких – усе знищити, все продати. Тільки Юля вміє маневрувати», – сказав один із маніфестантів. «Вона стоїть за народ. Вона любить людей. Ми всі за Юлю», – підхопили за ним дві пенсіонерки, що стояли поряд.

P.S. Конституція України, стаття 17:

«На території України НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ розташування іноземних військових баз».

P.P.S. Мітинг з 10 тисяч чоловік – це ознака відсутності народу. Мітинг 50 тисяч – це трохи краще, але ще нічого вирішити не може. Це ще не народ. Зважить тушкова більшість Верховної Ради на 50 тисяч? Не думаю. А на 500 тисяч – коліна б точно затремтіли. 500 тисяч – це не одна вулиця заповнена. Це море, яке повзе, повзе… Повзе і кричить… Кричить і діє…

Юлія Тимошенко закликає громадян прийти 11 травня до парламенту, щоб змусити владу денонсувати угоду про продовження базування в Україні російського флоту.

Приєднуйтесь до захисту територіальної цілісності України!