Депутати райрад Тернопільщини не згідні з політикою Януковича

З приходом до влади кримінально-олігархічної влади на чолі з колишнім зеком, а нині нібито президентом, а насправді – посміховиськом всього цивілізованого суспільства, Віктором Януковичем, національно-свідомі депутати рад всіх рівнів в Україні висловлюють своє ставлення до політики хамовитого запроданця.

Депутати  не згідні з політикою Януковича, звертаються до Верховної Ради з вимогою денонсувати антидержавну Угоду між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Росії на території України. Зокрема, сьогодні на Тернопільщині відбулись дві сесії районних рад – Гусятинської та Борщівської. На жаль, частина депутатів із так-званих демократичних сил уже починають прислуговувати новому керівнику країни. Своєю байдужою позицією вони закривають очі на правовий шабаш.

Зокрема, на сесію Гусятинської районної ради не прибуло 15 із 19 депутатів-нашоукраїнців..  Тому із 27 присутніх народних обранців, лише 20 «бютівців» і рухівців Тарасюка мали мужність підтримати звернення з вимогою денонсувати угоду між Україною та Росією з питань перебування Чорноморського флоту Росії на території України. Присутні депутати-соціалісти відверто підтримали дії команди Януковича. Оскільки рішення не набрало необхідних 26 голосів, мужні народні обранці провели збори депутатів, на яких особисто підписали звернення.

У Борщові сесія райради не відбулася через внесення політичних питань в порядок денний, а саме: про рішення Донецького суду щодо позбавлення знань Героя України – Романа Шухевича та Степана Бандери, щодо підписання між президентами Януковичем і Путіном угод про нові терміни базування Чорноморського флоту РФ на території України.

Сесію Борщівської районної ради було зірвано головою райдержадміністрації Іваном Чепесюком («Наша Україна»), який використавши свою владу, зробив усе для того, щоб депутати райради від Литвина, Мороза, Нашої України, «Відродження», Пори та частково УНП не зявилися в сесійну залу. За таких обставин на сесію прибули лише депутати фракції БЮТ та три депутати від УНП. Попри таку складну ситуацію, фракція БЮТ в Борщівській райраді оголосила про свою опозиційність до діючої виконавчої гілки влади.