Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко назвала Державний бюджет на 2010 рік бюджетом обману.

Про це вона сказала на засіданні Опозиційного уряду сьогодні, 6 травня.

За її словами, у бюджеті уряду Азарова не закладена жодна важлива реформа, зокрема, податкова, пенсійного забезпечення, охорони здоров’я та реформа місцевого самоврядування щодо зміни міжбюджетних стосунків.

«Цей бюджет – це бюджет повної відсутності реформ. По суті, фіксується та ситуація, яка була в країні багато років і привела до економічної стагнації. Я б хотіла, щоб ми називали цей бюджет бюджетом обману – і фахове середовище, і суспільство, яке буде користуватися ним у повсякденному житті», – сказала лідер опозиції.

За її словами, бюджет на 2010 рік ще більше поглиблює різницю між дуже багатими і дуже бідними людьми.

«Всі видатки спрямовані не для людей, а на підтримку тих корпорацій, які оточують Януковича і які прийшли відробити ті гроші, які витратили на вибори», – заявила Юлія Тимошенко.

Лідер опозиції зазначила, що обіцянка Януковича «бюджет для своїх» виконується в повному обсязі щодо олігархів у його оточенні.

Уряд Януковича-Азарова у Державному бюджеті на 2010 рік радикально зменшив видатки на реальний сектор економіки.

«Цей бюджет не підтримує розвиток реального сектору економіки. Зменшені видатки на ключові галузі: авіацію, суднобудування, машинобудування», – сказала вона.

«Ці кошти зняті і направлені лише на одну статтю – фінансування ЄВРО-2012», – додала лідер опозиції.

Юлія Тимошенко висловила здивування, що для підготовки Чемпіонату Європи з футболу уряд не залучає інвесторів, а бере гроші з державного бюджету.

Янукович не виконав свою обіцянку про зменшення податкового тиску на бізнес.

Екс-Прем’єр-міністр зазначила, що у Державному бюджеті на 2010 передбачене збільшення надходжень до держбюджету на 40% від податків.

Крім того, Юлія Тимошенко заявила, що Янукович також не виконав обіцянку про п’ятирічні податкові канікули для малого бізнесу.

«У бюджеті не передбачено цих податкових канікул, що були на рекламних бігбордах кандидата у президенти», – сказала лідер опозиції.