Заява

Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє про те, що органи МВС поступово перетворюються на виконавців програми Януковича щодо знищення демократичних цінностей в Україні та гноблення українського народу задля продовження здачі державних інтересів Росії.

Після участі чисельної делегації з Тернопільської області в акції під стінами Верховної Ради України 27 квітня цього року керівництвом ДАІ за вказівкою начальника Управління МВС України в Тернопільській області проведено «профілактичні бесіди» із перевізниками, під час яких їм «рекомендовано» не здійснювати перевезення учасників політичних акцій, що в майбутньому будуть проводитись в столиці, а особливо — 11 травня 2010 року. Подібні випадки трапляються і в інших областях.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» вважає такі дії керівництва ДАІ та начальника Управління МВС України в Тернопільській області порушенням права громадян збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, що визначено статтею 39 Конституції України.

Одночасно правоохоронцями розпочинаються політичні переслідування противників Януковича.

Дії засланого генерала Поліщука, як керівника обласного управління міліції, є поверненням до антидемократичних процесів часів Кучми.

Об’єднання демократичних політичних партій на загальнодержавному рівні стало для Януковича загрозою втілення його авантюрних планів щодо знищення України та українців. А використання міліції як протидію громадському опору є першим кроком до авторитаризму.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє про недопустимість утисків прав громадян з боку керівництва обласної міліції та ДАІ.

Позиція нашої політичної сили буде заявлена під час пікетування Управління МВС України в Тернопільській області 11 травня 2010 року, до участі в якому запрошуються усі політичні сили демократичного спрямування та свідомі громадяни.

Ми впевнені, що жителі Тернопільської області зможуть відстояти українську державність і свої права та дати всій Україні поштовх до протидії планам Януковича-Мєдвєдєва.

07 травня 2010 року