На Івано-Франківщині Юлія Тимошенко закликала обласні осередки Комітету захисту України координувати свої дії заради спільної перемоги над антиукраїнської владою Януковича

У суботу, 8 травня, у Івано-Франківську екс-Прем’єр-міністр України, глава опозиційного Уряду Юлія Тимошенко зустрілася з представниками опозиційних партій та рухів області, з представниками осередків БЮТ в Івано-Франківській області для обговорення питань координації опозиційної діяльності. В своєму виступі на прес-конференції, де були присутні представники ЗМІ Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської, Чернівецької, Львівської областей та деяких всеукраїнських засобів масової інформації, лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко заявила, що першочерговим завданням всіх демократичних політичних партій і громадських організацій є надання суспільству сигналу готовності до боротьби проти антидержавних дій нової влади.
\”Я вважаю, що сьогодні суспільству ми мусимо дати сильні сигнали, які би народили імпульс віри, новий імпульс довіри політикам, нові надії на те, що українці зможуть зібратися з силами і протистояти цій навалі, яка повертає нас на 20 років назад\”, – заявила Юлія Тимошенко .
За її словами, осередки Комітету захисту України вже утворено на Рівненщині, Волині та Вінничині, попереду інші області України.
\”Я вірю, що якраз такі команди, які представляють Івано-Франківщину, вони будуть підштовхувати знизу тих лідерів, які опанували депутатські крісла і кабінети заради того, щоб захищати Україну, що ви просто підштовхнете ці процеси, і ми зможемо спочатку в таких потужних командах, як на Івано-Франківщині створити Комітет захисту України, в окремих областях, в тому числі і по всім областям, в яких можна досягти консенсусу, і далі передати естафету Києву\”, – заявила лідер БЮТ.
Юлія Тимошенко розповіла про свої перші кроки до консолідації та координації опозиційних дій.
«До нас вже долучилися знані люди: відомі науковці, артисти, громадські діячі. Патріоти України, які звернулися до людей, звернулися до лідерів демократичних політичних сил з проханням не стояти осторонь. Об’єднуватися заради збереження територіальної цілісності, незалежності України», – продовжила глава опозиції. «10 травня на заклики громадських діячів зберуться лідери політичних партій. І я готова сідати за круглий стіл, готова на спільні радикальні дії».
На її думку, сьогодні необхідно координувати спільні зусилля громадських організацій, опозиційних сил, видатних громадських діячів України в кожному регіоні держави. \”Нам потрібно з вами сьогодні організувати народ на досить сильне протистояння. І 11 травня ми збираємо у Києві всіх небайдужих до долі своєї держави українців. Ми викличемо всіх міністрів, щоб вони доповіли людям по виконанні всіх обіцянок і розповіли, що за угоди підписуватиме Україна з Росією 17 травня\”, – закликала Юлія Тимошенко.
Вона заявила, що заплановані для підписання 17 травня угоди між Україною і Росією свідчать про початок найбільшої безкоштовної тіньової приватизації державного майна.
\”Ця стратегія, якщо її можна так назвати, поглинання України, вона передбачає створення спільних підприємств по всьому фронту: \”Росатом\” і \”Енергоатом\” України, залізниця Росії – залізниця України. \”Укргідроенерго\” України – гідропотужності Росії. І так по багатьох напрямках, включаючи стратегічний для нас напрямок розвитку – це авіабудування. Так по кожному проекту – міноритарна присутність України\”, – підкреслила Юлія Тимошенко.
Глава опозиційного Уряду звернулася до ЗМІ, з проханням протистояти утискам влади і доносити до людей реальну картину подій, що відбуваються.
За словами Юлії Тимошенко, ЗМІ \”не подають реальну картину, що зразу після підписання угоди про пролонгацію перебування Чорноморського флоту Президент Росії дав доручення російському уряду створити генеральний план розвитку Криму і Севастополя і під контролем Президента Росії втілити його в життя\”.
З ганьбою виганяти з партії Юлія Тимошенко обіцяла всіх депутатів БЮТ різних рівнів та рад, які відмовляться голосувати за денонсацію угоди між Януковичем та Медведєвим про передання Чорноморського флоту Росії на 25 років.
\”Я поставила чітке завдання (керівництву обласної організації БЮТ): почати збір підписів кожного депутата ради кожного рівня. По-перше, за заяву проти пролонгації Чорноморського флоту в Україні, крім того – за початок процедури імпічменту Януковичу, а також за проведення і усунення парламенту якомога швидше. Я хочу побачити підписи людей\”, – заявила лідер БЮТ.
Юлія Тимошенко також закликала депутатів від БЮТ, які працюють в Івано-Франківській області, виступити за висловлення недовіри новому голові обласної державної адміністрації Михайлу Вишиванюку за його антиукраїнську позицію, \”яку він не соромиться на Франківщині взагалі вголос проголошувати\”.
\”У залежності від того, хто поставить підписи під цими документами, ми будемо чітко визначати, де команда, на яку можна покладатися в ці складні часи, а де є зрадники, яких потрібно просто вже в історію вписати ганебними словами\”, – підкреслила Юлія Тимошенко.