Засобам масової інформації

Звернення

Ми, свідомі громадяни України, сьогодні, 11 травня 2010 року вийшли під стіни Управління МВС України в Тернопільській області для того, щоб заявити про свою незгоду із діями обласної міліції та ДАІ.

Ми заявляємо про те, що органи МВС поступово перетворюються на виконавців програми Януковича щодо знищення демократичних цінностей в Україні та гноблення українського народу задля продовження здачі державних інтересів Росії.

Після участі чисельної делегації з Тернопільської області в акції під стінами Верховної Ради України 27 квітня цього року керівництвом ДАІ за вказівкою начальника Управління МВС України в Тернопільській області проведено «профілактичні бесіди» із перевізниками, під час яких їм «рекомендовано» не здійснювати перевезення учасників політичних акцій, що в майбутньому будуть проводитись в столиці, а особливо — 11 травня 2010 року. Подібні випадки трапляються і в інших областях.

Вважаємо такі дії керівництва ДАІ та начальника Управління МВС України в Тернопільській області порушенням права громадян збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, що визначено статтею 39 Конституції України.

Одночасно правоохоронцями розпочинаються політичні переслідування противників Януковича.

Дії засланого генерала Поліщука, як керівника обласного управління міліції, є поверненням до антидемократичних процесів часів Кучми.

Об’єднання демократичних політичних партій на загальнодержавному рівні стало для Януковича загрозою втілення його авантюрних планів щодо знищення України та українців. А використання міліції як протидію громадському опору є першим кроком до авторитаризму.

Сьогоднішні дії міліції та ДАІ є безпрецедентними в демократичному суспільстві. Сьогодні, 11 травня 2010 року, працівниками міліції та ДАІ на всіх виїздах із міста Тернополя здійснюється відеозапис усіх транспортних засобів, що виїжджають з міста.

Ми переконані, що такі заходи вживаються з метою подальших репресій щодо можливих учасників акцій протесту в місті Києві.

Дії обласної міліції та ДАІ ми розцінюємо як провокацію громадян на більш радикальні дії, і ми заявляємо, що до таких дій готові.

Якщо нам і надалі будуть чинитись перешкоди у виїзді в столицю для участі в акціях протесту, то ми будемо організовувати в області.

Ми заявляємо про недопустимість утисків прав громадян з боку керівництва обласної міліції та ДАІ, чи інших правоохоронних органів.

Ми вимагаємо за порушення конституційних прав громадян усунути із займаних посад начальника Управління МВС України в Тернопільській області та керівника обласного ДАІ і притягнути їх до відповідальності.

Копію звернення буде направлено в Генеральну прокуратуру України.

11 травня 2010 року

м. Тернопіль