«Комуністичні часи в Галичину не повернуться! Режим Путіна в Україну перенести ми не дозволимо!», – Василь Деревляний

Після участі чисельної делегації з Тернопілля в акції під стінами Верховної Ради України 27 квітня цього року керівництвом ДАІ за вказівкою начальника Управління МВС України в Тернопільській області проведено «профілактичні бесіди» із перевізниками, під час яких їм з погрозами «рекомендовано» не здійснювати перевезення учасників політичних акцій, що в майбутньому будуть проводитись в столиці, а особливо – 11 травня 2010 року.

Оскільки в таких випадках є очевидним кричуще порушення всіх можливих прав та свобод людини і громадянина, ТОО ВО «Батьківщина» організувала пікетування обласного УМВС. Участь у заході взяли партійні активісти як з Тернополя, так і з районів області.

З виступу народного депутата України, голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного:

«Незаконні дії керівника УМВС у Тернопільській області та начальника ДАІ області сьогодні змусили нас прийти сюди, під стіни УМВС, щоб висловити свій рішучий протест. Ще на теренах Тернопільської області такого не було від початку національно-визвольних змагань, щоб жителям нашої області, які мирно хочуть поїхати до Києва підтримати об’єднану опозицію, виступити проти злочинних дій чинної антиукраїнської влади забороняли виїзд. А керівники МВС та ДАІ області, порушуючи 39 статтю Конституції України та Закони України чинили опір, не давали можливості виїхати автобусам за межі Тернопілля.

Ви знаєте, що вчора, 10 травня водієві автобуса з Борщова  працівники міліції з погрозами заборонили виїзд, а бус з Чорткова був зупинений на кордоні з Хмельницькою областю. В Гусятині близько першої години ночі даний бус був затриманий без будь-яких законних підстав на це.

Що ж це робиться?! На сьогоднішній день генерал Поліщук і начальник ДАІ порушили статтю 39 Конституції України. Саме через це ми сьогодні зібралися тут і наголошуємо, що сьогодні пікет лише попереджувальний, завтра ми можемо закликати жителів області до більш масових акцій протесту. Ми сподіваємося, що сьогоднішній попереджувальний пікет заставить задуматися генерала Поліщука, що на Тернопіллі такого робити не можна. Ми застерігаємо його від політичних переслідувань, які сьогодні розпочалися на Тернопільщині. Я хочу вам сказати, скільки б ці люди з камерами та фотоапаратами, що сьогодні у цивільному, нас би не фотографували, але ми жодного присутнього, учасника даного мітингу не дамо в образу таким зайдам як Поліщук. До цього часу жодного разу, за багатьох керівників міліції та ДАІ в області ніхто не чинив перешкод на виїзд жителів області для участь в Всеукраїнських акціях протесту в місті Києві. Але сьогодні Поліщук та начальник обласного ДАІ порушили спокій в Тернопільській області. І нехай сьогоднішній пікет буде уроком для Поліщука, адже ми добре знаємо, що прийшовши до нашої області він наслідував діям Януковича та привів з собою десятки працівників з Вінниці, цікаво, хто і з яких джерел буде фінансувати проживання цих працівників в Тернополі?  Тернопільське обласне управління МВС, за підсумками роботи за 2009 рік, входило в десятку кращих по Україні, то для чого сьогодні робити такі заміни до керівників відділів та звільняти професійних співробітників МВС, які чесно та добросовісно десятками років працювали?

Я офіційно заявляю, якщо не припиняться ці неправомірні дії, ми зорганізуємо по районах області більш масові акції протесту. Ми підготували звернення до Генеральної прокуратури України та вищих державних органів. Перевізникам, яких під загрозами не випустили з людьми для поїздки до Києва, ми будемо пропонувати звертатися до судових інстанцій для відстоювання своїх законних прав.

Хочу заявити, що комуністичні часи в Галичину не повернуться! Режим Путіна в Україну перенести ми не дозволимо! Ми постійно будемо боротися, щоб такі зайти як Поліщук, начальник обласного ДАІ та інші не вносили смути та беззаконня в Тернопільській області! Ганьба Поліщуку!»