Тернопільська молодь сказала своє «проти»

11 травня у Тернополі молодіжні організації та місцеві студенти провели марш протесту проти систематичного порушенням владою Конституції України, проти скасування судами звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу, проти невизнання Януковичем Голодомору 1932-1933 рр. як факту геноциду українського народу, проти базування російського Чорноморського флоту в Севастополі тощо.

Студенти пройшли вулицями міста до пам’ятника Данилу Галицькому, а потім зібралися під будівлею обладміністрації, де хором зачитали статті Конституції, які порушив Янукович, а також створили для нього паперовий флот. У підтексті цього «спорудження» крилися гасла на кшталт «Кожному регіоналу – по кораблику», «Путін, забери свій флот» та ін.

«Заради спільної мети – захисту національних інтересів та свобод, молодіжні організації міста і студенти відкинули партійні прапори та об’єдналися навколо єдиного прапора – синьо-жовтого – прапора України», – говорить один із лідерів та ініціаторів об’єднаного молодіжного руху Тернопільщини, голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода» Ігор Яворський. – «Акція вдалася. Молодь Тернопільщини сказала своє слово. І більше не буде миритися з тим беззаконням, яке породжує нова влада. Це тільки перші кроки протесту. Наступні акції захисту національних інтересів будуть радикальнішими. Своїм прикладом об’єднання ми закликаємо всю молодь України не стояти осторонь незаконних процесів, що відбуваються в країні. Настав час пробудитися зі сну! Молодь, разом ми нездоланна сила!».