Опозиція не дозволить Януковичу руйнувати економічну незалежність України, – Соболєв

Опозиція не дозволить владі Януковича руйнувати політичні свободи та економічну незалежність України і буде реагувати на всі антизаконні дії влади.

Про це заявив прем’єр опозиційного уряду Сергій Соболєв під час Інтернет-конференції в інформаційному агентстві ЛIГАБiзнесIнформ.

«Ми з першого дня, як тільки почались активні дії по згортанню демократії, свободи слова, утиску підприємницької діяльності, ми одразу і на засіданнях опозиційного уряду, і в законопроектах в парламенті, і в широких вуличних акціях, коли це стосувалося здачі Чорноморського флоту, чітко заявляли свою позицію. Це була не просто критика», – сказав він.

«Ніколи опозиція не закликала до насильницьких дій, ніколи опозиція не закликала до громадянської війни. Але ми дійсно ніколи не дозволимо цій владі руйнувати політичні свободи, економічну незалежність України, захищати інтереси великого бізнесу, руйнуючи малий і середній. А громадяни повинні знати позицію влади і опозиції і обирати ті ідеї, які їм ближчі», – заявив Сергій Соболєв.

Прем’єр опозиційного уряду зазначив, що опозиція усвідомлює, що ніякі акції протесту, якщо вони не мають контрактного продовження, тобто акції протесту заради акцій протесту, не мають сенсу, тому опозиція використовуватиме низку заходів для боротьби з антизаконними діями влади.

«Я би виділив три моменти. Перше – своєчасне володіння інформацією, друге – сама реакція на ті дії влади, які порушують суверенність держави, як політичну, так і економічну, і, власне, третій момент – це недопущення речей, які ідуть врозріз інтересам України, і внесення альтернативних законопроектів, які б закріплювали економічний і політичний суверенітет держави», – сказав він.

www.byut.com.ua