Діяльність антиукраїнської влади веде до втрати незалежності та територіальної цілісності

Стенограма виступу народного депутата України, голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного в прямому ефірі Тернопільського обласного державного телебачення, 21 травня 2010 року.

«Нова влада, яка прийшла з порушенням Законів та Конституції України розпочала репресії проти опозиції. Перше за що вони взялися, з підняття якоїсь видуманої справи, щоб залякати лідера опозиції Юлію Тимошенко. Таким діям влади в демократичній державі дивується весь світ. Вже Європейська партія у своєму зверненні зауважила, що в Україні згортається свобода слова та демократія. Репресії починаються всюди і по областях України.

Наша політична сила на теренах області нещодавно пікетувала обласну міліцію, адже саме за дорученням вищого керівництва в області, працівники міліції не випустили з області жодного автобуса з людьми, які прямували до Києва на підтримку об’єднаної опозиції. Тернопільське обласне керівництво міліції сьогодні робить все, щоб втихомирити протестуючих. Сьогодні вони залякують засоби масової інформації. Починають тероризувати родину, сім’ю, арештовують. Я в політиці вже 21 рік і пережив вже багато керівників, чиновників,  різні режими та репресії, але я залишився, а цих керівників немає і це тому, що за нами правда. Я вже говорив під час мітингу під обласним управлінням міліції в Тернополі, що галичани та українці не дозволять встановлення в Україні режиму Путіна-Медвєдєва, ми не допустимо цього і разом дамо відсіч антидержавним діям влади.

Також всі ви знаєте, що репресії розпочато і в стінах Верховної Ради, адже проти двох депутатів від НУ відкриті кримінальні справи по подіях 27 квітня. Але у генпрокуратурі не зважають на звернення від депутата Донія (фракції НУ), якого сильно побили в стінах Парламенту депутати від ПР і який до сьогодні з серйозними травмами голови знаходиться у лікарні.

Представники цієї антиукраїнської коаліції заявляють нам, що не дозволять ніяких протестних заходів проти чинної влади. І ми прекрасно розуміємо, що їхнє основне завдання сьогодні, залякати опозицію, керівників політичних сил, депутатів, але я переконано заявляю, що їм не вдасться зупинити опозиційну боротьбу. Адже такими своїми зухвалими діями вони ще більше гуртують лави опозиції і демократичні політичні сили, і громадян України. Наше завдання як опозиції сьогодні тримати чітку і безкомпромісну позицію, гуртувати довкола людей для захисту інтересів нашої держави.

Тернопільські студенти вже самоорганізувалися та виступили з акцією протесту під стінами Тернопільської обласної адміністрації проти передачі Януковичем Чорноморського флоту України в користування Росії. Я думаю, що основна боротьба ще попереду і ми обов’язково переможемо.

Україна немає Парламенту, бо та більшість, що незаконно створена, абсолютно антиукраїнська. Через те, я думаю, що основне завдання опозиції зробити все, щоб відбулися перевибори до Верховної Ради. Бо це є жахіття, те що відбувається в Парламенті. В четвер на пленарному засіданні обговорювалася програма соціально-економічного розвитку України та 2010 рік. Я хочу нагадати, коли Прем’єр-міністром України була Юлія Тимошенко до цією програми на 2009 рік було внесено і прийнято понад 90 пропозицій від опозиції, тобто ПР. Але в програму, яку приймають на цей рік не внесли жодної пропозиції, запропонованої нами, представниками опозиції. Ви знаєте, я вже працював у Верховній Раді України в п’ятому та шостому скликаннях, але такої зухвалості, незаконності та аморальності ще не бачив. На останньому пленарному тижні був прийнятий закон у ВР, наслідки якого підприємці нашого краю та всієї України дуже скоро відчують. Так звана антидержавна коаліція збільшила податкове навантаження. До 20 млрд грн. ще додала 9 мільярдів гривень, які мають зібрати з підприємців України. Сьогодні ми всі вже побачили ті передвиборчі обіцянки правлячої партії та Януковича, а саме податкові канікули, соціальні пільги, чого абсолютно не буде. І МВФ і Європейський банк відмовили Україні в кредитах, бо побачили в яку сторону змінився вектор правління в нашій державі. Тому вже на осінь цього року нас чекає галопуюча інфляція та ріст цін.

І я не можу знову ж не згадати про тих недалекоглядних політиків, що називають себе націоналістами та демократами, які перед виборами Президента закликали не йти на вибори чи голосувати проти всіх. Сьогодні вони проводять акції протесту до дій чинної влади, хоча ще перед виборами бачили і розуміли, що буде в Україні з приходом до влади україноненависників.

Наша політична сила сьогодні проводить перереєстрацію фракції. На жаль важко заглянути людині в душу, коли вона щиро обіцяє служити Україні та не зраджувати, а потім продається. І я щиро приношу вибачення всім виборцям краю за тих «тушок» – перебіжчиків з нашої політичної сили. Я переконаний, що після перереєстрації ряди партії зміцніють.

19 травня сесія Тернопільської районної ради прийняла звернення до міністрів та очільників області. Депутати райради виступили проти моєї ініціативи, щодо розміщення сміттєсортувальної лінії в с. Острів Тернопільського району. Я хочу сказати, що це серйозна подія для голови Тернопільської райради Дідуха… За його керівництва продано м’ясокомбінат, цукрові заводи, комунальне майно району. Сьогодні на право і на ліво роздають землі району, але голова районної ради та депутати мовчать. Але ж сьогодні дійсно є проблема в області зі сміттям, але в такій ситуації їм байдуже,  вони стоять осторонь. І дійсно це була моя ініціатива розмістити сміттєсортувальну лінію, яку Тернополю передав ще Уряд Юлії Тимошенко, на території «костомельного» заводу в с. Острів, щоб запустити цю лінію, і дійсно вирішити цю проблему зі сміттям. Мінагрополітики відмовив передати цей завод на баланс місцевої громади с. Острів. І я звертаюся сьогодні до тих депутатів, голови Тернопільської районної ради, щоб вони не вводили людей в оману, адже сміттєсортувальна лінія не буде переробляти сміття і не буде жодних викидів та неприємного запаху, бо побутові відходи будуть просто складувати та упаковувати і вивозити з області. І не треба робити з мене якогось злочинця, краще б ці народні обранці згуртувалися та спільно відстоювали інтереси своїх краян, вирішували наболілі проблеми краю, а не стояли осторонь.

Наша політична сила, попри всі перешкоди, буде дбати про жителів області та робити все для вирішення їх проблемних питань.»