Небайдужі меценати

Бютівці Гусятина допомогли у реставрації районного краєзнавчого музею.

Краєзнавчий музей в Гусятині, уже довгі роки зачинений для відвідувачів через аварійність приміщення, колишньої синагоги, та відсутність коштів на оформлення експозиції в іншій споруді. Більше 12 тисяч предметів основного фонду «томляться у фондосховищі музею», тисячі людей з нетерпінням чекають відкриття експозиції. І ось у кінці 2008 року прийшла обнадійлива звістка з Києва: районна рада виграла грантовий проект «В продовження новітніх механізмів функціонування рекреаційно-туристичного комплексу Гусятинського районну для забезпечення сталого розвитку громад», де частково передбачено кошти на проведення ремонтних робіт у новому приміщенні музею. Звичайно, це далеко не та сума, яка потрібна для повного завершення робіт згідно проектно-кошторисної документації, але це був добрий початок і стимул для влади в питанні фінансування музею в подальшому для повного завершення ремонтних та художньо-оформлених робіт.

На сьогоднішній день в приміщенні райагробуду, де має бути музей, поміняно всі вікна і двері на металопластикові, проведено внутрішній євроремонт малого виставкового залу, експозиційного коридору, фондосховища, частково придбано експозиційне обладнання, завершується художнє оформлення малого виставкового залу та експозиційного коридору.

Дуже приємно відмітити, що у такий тяжкий час економічної кризи є небайдужі меценати, які з розумінням підходять до вирішення існуючої проблеми. Депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко в районній раді перейнялися нашою проблемою і надали  фінансову допомогу для завершення художньо-оформлювальних робіт, малого виставкового залу музею. При такому підході до вирішення наболілого питання в подальшому, гусятинцям та гостям містечка уже недовго залишається чекати відкриття оновленої, оформленої на високому художньому та науковому рівнях музейної експозиції.

Директор районного краєзнавчого музею                                                       О.Гофман