Зборівська молодіжка має приховані таланти

Великою популярністю користуються у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 м. Зборова гуртки «Спортивного туризму» і «Школи безпеки» (керівник гуртків – Добромиль Василь Григорович, вчитель фізичного виховання та ДПЮ, член партії ВО «Батьківщина»). Тут дітям прививають любов до рідного краю, навчають долати труднощі, виживати в екстремальних умовах.

Цей рік для команди гуртківців виявився особливо плідним. У складі збірної району вони побували на обласних змаганнях зі спортивного туризму на півночі Шумщини.

Загальнокомандне перше місце, здобуте зборівчанами, дає змогу захищати честь Тернопільщини на Всеукраїнських змаганнях у Білій Церкві.

Отож чемпіонкою в особистому заліку стала капітан команди Марія Біловус. Варті уваги й четверті місця Надії Онишкевич, Богдана Сойки та шосте місце Михайла Бабуняка (всі ці молоді люди – актив Зборівської районної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода»).

Далі наші туристи представляли Зборівщину на фінальній частині обласного збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки». Гасло цього дитячого руху – «Знати, щоб передбачити, передбачити, щоб діяти». Вісімнадцять команд зі всіх районів області й Тернополя демонстрували свої вміння на пожежно-рятувальній дистанції, в зоні техногенної аварії і на рятувальних роботах на висотній будівлі. Організаторам заходу вдалося створити умови, максимально наближені до реальних. Не всі команди впорались із поставленим завданням. Рятувальники зі Зборова в нелегкій боротьбі з випробуваннями і суперниками вибороли почесне третє місце. Нагородами для них стали кубок, грамоти, медалі та цінні призи.

Напружений графік змагань кликав наступного дня у мандрівку в урочище Бліх Зборівського району на районні змагання зі спортивного туризму. Погода, яка лякала організаторів заходу, не встояла перед завзяттям учасників і подарувала їм сонце й тепло.

Першого дня змагань на особисто-командній смузі перешкод не було рівних нашим «туристам». Серед хлопців чемпіоном став Богдан Сойка, а серед дівчат – Марія Біловус. Призером також став Михайло Бабуняк (3-тє місце). Високі результати показали Надія Онишкевич (4-те місце), Павло Робак та Мар’яна Терещук (5-те місце). Другого змагального дня на командній смузі перешкод ми – другі і в загальнокомандному заліку трішки не дотягнули до першого місця.

Впродовж усього цього часу за нас активно вболівали голова депутатської фракції у Зборівській районній раді, голова районної МГО ВМГО «Батьківщина молода» Олександр Парацій та секретар ЗР МГО ВМГО «Батьківщина молода» Христина Редька.

У туристів Зборівської школи № 2 закінчився навчальний рік. Попереду літо, канікули. А це означає, що далі нас чекають нові змагання, мандрівки й активний відпочинок. Побажаємо юнакам і дівчатам сил та здоров’я для підкорення нових вершин.