Тернопільські бютівці вшанували полеглих під Берестечком

Делегація Тернопільських обласних організацій Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та «Батьківщина молода» взяли участь в заходах по вшануванню полеглих козаків та селян в бою під Берестечком 459 років тому.

Поминальні заходи відбулись 6 червня на території національного заповідника «Поле Берестецької битви» в селі Пляшева Рівненської області.

Битва українських козаків проти польської шляхти 1651 року назавжди увійшла у вітчизняну історію як приклад відваги та самопожертви. Адже тоді 300 козаків ціною власного життя врятували армію Богдана Хмельницького від повного знищення. На жаль, такої самопожертви в українського суспільства нині не вистачає.

Як наголосив народний депутат України, голова Рівненської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юрій Прокопчук, виступаючи на багатотисячному мітингу, присвяченому 359 річниці Берестецької битви, розбрат, який й донині існує в таборі демократичних сил, не дозволяє протистояти нинішній антиукраїнській владі. Небажання поступитися власним амбіціям поставило під загрозу існування України як незалежної держави. А час об’єднатися всім патріотам вже настав, часу для вагань та роздумів вже немає.

Рятувати країну закликав і голова виконавчого секретаріату Комітету Захисту України генерал-лейтенант Олександр Скіпальський. У своєму виступі він наголосив, що створення комітету, це чи не єдиний шанс для порятунку України від перетворення її на сателіта Росії.

– Я стою на священній для кожного українця землі, – зазначив генерал Скіпальський, – і розумію, яку місію покладено на Комітет захисту України. Справжні патріоти повинні об’єднатися в ім’я спасіння нашої держави. Не Янукович має нам вказувати, як жити, а лише наша совість та віра в Бога. Опозицію має обирати народ, а не призначати нині діюча влада. І якщо ми відкинемо всі сумніви, забудемо про власні образи та амбіції і об’єднаємося, владі Януковича довго не існувати.

Активісти Блоку Юлії Тимошенко з Рівненської та Тернопільської областей спільно поклали вінки до пам’ятника полеглим козакам.