За сприяння та безпосередньої участі керівника Підволочиської РО ВО «Батьківщина» світ побачила книга пам’яті Підволочиського району «За Україну, за її волю…»

Другий том книги присвячений 100-літтю від днів народження генерала хорунжого УПА Романа Шухевича та провідника української нації Степана Бандери.

Посилену увагу автори приділили викриттю злочинів сталінського тоталітарного режиму, направленого на ліквідацію УГКЦ (Богоборство), підпілля УГКЦ. Чимало матеріалів присвячено боротьбі за незалежність України 1989-1991 рр. У другому томі книги є і матеріали ( газетні статті, виступи, публікації) з сучасного життя Підволочиського району, Тернопільської області та про політичні події в Україні.

Підволочиський район передав примірник книги пам’яті «За Україну, за її волю…» народному депутатові України, голові ТОО ВО «Батьківщина» Василеві Деревляному.

Краєзнавчо-документальне видання Василеві Тимофійовичу вручив член редакційної колегії двохтомника Ігор Євгенович Смеречинський.