Молодь Зборова вшанувала героя УПА

4 березня 1945 р. у Зборові привселюдно було повішено вояка УПА Володимира Дяківа («Ворон», «Чуйний»). Більшовики хотіли терором налякати населення, тому тіло кілька днів висіло на шибениці. Районова боївка СБ Іларія Волошина-«Топора» (перевдягнута під більшовиків) на конях увійшла в місто, обурений «полковник» (можливо сам «Топір») нагнав вартових, шаблею обрубав мотузку. Тіло повстанця забрали та поховали в рідному селі Кудинівцях.

Декілька років тому зусиллями зборівчан-патріотів, в першу чергу районної організації КУН, на місці страти Володимира Дяківа було споруджено пам’ятний знак. Щороку до нього громадськість міста, молодь покладають вінки та квіти, проводять різноманітні заходи патріотичного характеру, віддаючи шану молодому патріоту.

Активно долучилася до впорядкування території навколо пам’ятного знаку і Зборівська районна молодіжна громадська організація «Батьківщина молода».

7 червня її активісти (Христина Редька, Микола Мельничук, Мар’яна Терещук, Наталя Канчалаба, Богдан Сойка, Олександр Прядко та Андрій Кромець) на чолі з головою Зборівської молодіжки, керівником депутатської фракції у Зборівській районній раді Олександром Парацієм подбали про благоустрій навколо пам’ятного знака: спололи бур’яни, привівши в належний стан прилеглу територію.

Таким чином молодь Зборівщини хоче привернути увагу всіх політичних партій та громадських організацій району до активної роботи щодо впорядкування територій нашого краю, які мають визначне культурне та історичне значення.