Юлія Тимошенко закликає СБУ і Генпрокуратуру не плямувати честь мундиру

Юлія Тимошенко закликає працівників Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України не виконувати злочинних доручень і замовлень, які надходять від представників команди Януковича.
\”Я прошу вас, користуючись загальновідомою статтею Конституції: не виконуйте злочинні замовлення, не виконуйте злочинні доручення, не втілюйте в життя репресивні плани по зміцненню корупції в Україні, не застосовуйте до чесних працівників правоохоронних служб тільки за те, що вони виконували правильні, обґрунтовані доручення Прем’єр-міністра, не застосовуйте до них ті методі і ті механізми, які пропонує застосовувати Янукович\”, – заявила Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Запоріжжі, повідомляє її персональний сайт.

Юлія Тимошенко пояснила, що, говорячи про злочинні методи владної команди, вона має на увазі \”порушення підпільних, фальшивих кримінальних справ, арешти, а в тому числі – і засудження людей, які, крім добра, Україні нічого не зробили\”.

Юлія Тимошенко висловила сподівання, що працівники СБУ та Генпрокуратури \”не втратять честь мундира до такого ступеня, щоб розправлятися зі своїми ж побратимами і партнерами по роботі тільки за те, що вони дотрималися закону, а не порушили закон на вимогу в той час людей, які в тіньовому секторі керували країною\”.

Як відомо, напередодні СБУ було затримано екс-голову Митної служби України Анатолія Макаренка. У зв’язку з цим Юлія Тимошенко заявила, що команда Януковича продовжує проти колишніх урядовців кримінальні переслідування, які носять суто політичний характер.