Юлія ТИМОШЕНКО: «Що нас не вбиває – робить нас сильнішими!»

«Сьогодні не час протиборству, не час протистоянню, роз’єднанню, не час особистих амбіцій, а час брати відповідальність на себе і всім бути єдиною українською командою і оберігати державу в такий небезпечний, руйнівний час», – заявила лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час перебування на Тернопіллі.

У складі делегації екс-прем’єра перебував також координатор Комітету захисту України (КЗУ), відомий поет, перекладач, голова Української Всесвітньої Координаційної Ради Дмитро Павличко.

\"\"

В рамках першої зустрічі з громадськими організаціями та політичними партіями, Юлія Тимошенко закликала присутніх об’єднатися не задля відстоювання власних планів та амбіцій, а задля збереження культури, духовності, суверенності, мови України.

\"\"

На думку Юлії Володимирівни, у цьому процесі роль Комітету захисту України важко переоцінити. \”Надзвичайно важливо, щоб Комітет захисту України, який створений у Києві і регіонах, був не декларативними органами, а щоб вони були працездатними, дієздатними і щоб вони були системою захисту України від всіх цих подій, які для нас є просто нищівними\”, – наголосила Юлія Тимошенко.

В результаті конструктивного діалогу присутні на зустрічі обрали координатора КЗУ в Тернопільській області Ірину Чорну, кандидата психологічних наук.

Метою Комітету, зазначила Юлії Тимошенко, є створення структурованої масштабної та потужної команди на теренах України, завдання якої донести до людей правду, про те, що відбувається сьогодні в державі.

\"\"

Розмова з представниками духовенства краю.

Юлія Тимошенко спростувала всі обвинувачення, які лунали на її адрес під час Президентської виборчої компанії.

«Весь цей бруд, який був вилитий на мене під час виборів – це все неправда, це обман, який лився ціленаправлено, щоб дискредитувати мене як опонента. І мені сьогодні дуже прикро, що саме обманом виборців, технологіями «проти всіх» у другому турі, коли вже були очевидні результати і шанси, саме ці люди зіпсували час України рухатися вперед. Але цей час ми повернемо, бо я маю відповідальність перед країною, перед собою і перед кожним членом парії, тому ми повні сил, оптимізму і наснаги, щоб рухатися вперед.», – зазначила лідер партії ВО «Батьківщина».

Юлія Тимошенко заявила про необхідність максимальної консолідації зусиль опозиційних сил, для недопущення підписання під час відпускної кампанії та політичних канікул угод з Російською Федерацією про інтеграцію українських та російських підприємств.

\”Безумовно, на літній період заплановано діючою владою підписання цілої низки угод про створення спільних підприємств з Російською Федерацією по багатьох напрямках розвитку України, включаючи ключові енергетичні підприємства, авіабудівництво, включаючи наші транспортні магістралі і мережі. Натомість, в час, коли держава потребує нашої єдності, коли під великою загрозою постали питання втрати незалежності, територіальної цілісності України, вчорашні патріоти та великі демократи залишили Україну, розпивають пиво закордоном, чи тихенько сидять у статусі улюбленої опозиції.\”, – зазначила екс-прем’єр.

Під час прес-конференції з засобами масової інформації Юлія Тимошенко порушила чимало актуальних питань. Зокрема, вона повідомила, що опозиційний уряд вніс до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради на середу, 7 липня, проекти чотирьох законодавчих актів. За її словами, перший законопроект «забороняє будь-які видатки або будь-які гарантії, які може надавати держава для повернення 5,4 мільярдів доларів, або природного газу у натуральному вигляді як для покриття основної суми боргу «Росукренерго», так і штрафних санкцій». «Другий проект документу, який ми внесли, – це Постанова Верховної Ради, яка так само дає директиви всім міністрам – а ви знаєте, що Кабінет Міністрів підзвітний і підконтрольний Верховній Раді – у жодному випадку не виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, бо воно не пройшло легалізацію на території України і тому вони не мають права його виконувати», – сказала вона.

Крім того, Юлія Тимошенко зазначила, що опозиційний уряд зареєстрував у парламенті проект Постанови про звільнення Міністра палива та енергетики Юрія Бойка. «Я вважаю, що це абсолютно правильне рішення, яке прибирає від влади людину, котра має прямий конфлікт інтересів з «Росукренерго», оскільки в розпорядженні і політиків, і силових структур, і засобів масової інформації існує ціла низка документів, що свідчать про безпосередній зв’язок пана Бойка, Міністра палива та енергетики, з паном Фірташем, який є сьогодні одним із натхненників та ініціаторів «Росукренерго», – підкреслила вона.

Також, за словами Юлії Тимошенко, у Верховній Раді зареєстровано ініціативу БЮТ щодо звільнення з посади голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського.

«Це є проект заяви, це звернення до Президента держави з вимогою по багатьох обставинах, а там вони вказані всі до єдиної, звільнити пана Хорошковського із займаної посади. Ви знаєте, що Верховна Рада лише за поданням Президента може як призначати, так і звільняти голову Служби безпеки України», – пояснила вона. Юлія Тимошенко зазначила, що у зверненні наведено всі найпомітніші кроки Валерія Хорошковського на посаді голови СБУ, «починаючи з утиску свободи слова, починаючи з дискримінації тих каналів телебачення, у яких сьогодні забираються частоти через кишенькові суди».

«Ще іноді, дуже рідко я можу добитися участі в тій чи іншій політичні програмі на телебаченні, але цей тиск, що чиниться на ЗМІ збільшується, тому я очікую і на вашу підтримку», – звернулася Юлія Володимирівна до представників ЗМІ Тернопілля.

«Зараз життя перевіряє усіх нас. Життя перевіряє кожного політика на спокуси, які нас супроводжують, а ті випадкові люди, які потрапили до нашої політичної сили життя відсіює від нас. Люди продають свою честь в обмін на благополуччя, на бізнес. І ми цих людей ні в якому разі не будемо стримувати, натомість будемо прискіпливіше відноситися до наших списків та депутатів на різних рівнях.», – заявила лідер партії ВО «Батьківщина».

\"\"

Під час зустрічі з політичним активом партії Юлія Тимошенко подякувала голові Тернопільської обласної організації Василеві Деревляному за принципову державницьку позицію, патріотизм та відданість, за прекрасну партійну роботу та діяльність на користь рідного краю та Батьківщини.

«Я знаю, що під час виборів ми не здобули того результату, на який розраховували. Але я хочу сказати, якби всі області України, чи принаймні західні спрацювали так як ваша політична команда, дали такий високий результат на місцях, ми б обов’язково перемогли. Я знаю як це було не легко і я хочу всім вам щиро подякувати!», – сказала Юлія Тимошенко.

\"\"

Не опускати рук і з високо піднятою головою прямувати вперед закликала лідер ВО «Батьківщина» своїх тернопільських однопартійців.

\"\"

Під час виступу за трибуною голова Кременецької районної партійної організації «Батьківщина» Світлана Федишина.

\"\"

Під час виступу за трибуною голова Бережанської районної партійної організації «Батьківщина» Василь Калинюк.

\"\"

Віршований виступ Людмили Рекуш (Борівська районна партійна організація) особливо припав до душі Юлії Тимошенко.

«Все, що нас не вбиває, – робить нас сильнішими! Тому я всіх вас закликаю набратися сил, з серйозністю та відповідальністю взятися до роботи. Буде дуже важко, адже нова влада до місцевих виборів готує нові брудні технології, вони робитимуть все, щоб захопити всю владу в Україні. Тому, наше завдання зберегти нашу державу суверенною, українську мову – єдиною державною, Україну – процвітаючою!», – підсумувала Юлія Тимошенко.