Підприємці Тернопілля висловили протест новому податковому кодексу

Масштабну акцію протесту під стінами Тернопільської обласної адміністрації сьогодні, 12 липня організували підприємці ринків краю. З плакатами та вигуками: «Свободу чесному підприємцю!», «Розправились з свободою слова! Розправитесь з підприємцями! Хто наступний?», «Стоп розправі над підприємцями!» підприємці протестували проти нового податкового кодексу, запропонованого владою Януковича-Азарова.

«Довгі роки ми працювали і в спеку і в мороз, практично не знаючи, що таке вихідні і відпустки. Здавалося, що ось-ось можна буде полегшено зітхнути, бо наполеглива праця дала свої результати, та новий податковий кодекс всі наші старання зводить нанівець, – йдеться з заяві розповсюдженій під час акції протесту між присутніми. – Тепер влада побачила цілий пласт населення, який можна обкладати незліченними податками і штрафами. Податковий кодекс Сергія Тігіпка призведе до краху малого і середнього бізнесу».

\"\"

Підприємці Тернопілля б’ють на сполох, адже за їх словами новий податковий кодекс руйнує їх бізнес.

«Цим документом практично: знищується спрощена система оподаткування; патент збільшується у 5-10 разів; вводяться касові апарати на кожне робоче місце; штрафи зростуть в 5 разів; вводиться шість нових видів перевірок; обов\’язкова наявність книги обліку доходів і витрат з підтверджуючими документами; збільшуються права податкової (опитування, обстеження, перевірки, обшуки, штрафи, пеня, суди, вилучення не лише товару а й вашого власного майна). І це далеко ще не повний перелік «удавок» на шию підприємців», – йдеться в заяві протестуючих.

Варто зазначити, що в області вже з’явилися перші жертви податкового кодексу. Під час мітингу з натовпу вийшла жінка, назвалася Надією, зазначила, що займається підприємницькою діяльністю в Тернополі протягом 14 років. Ледь стримуючи сльози, пані Надія розповідала, про тиск та вимагання грошей з боку податківців.

«З податкової до мене підійшли з конкретною вимогою – 500 тисяч гривень. Річний оборот в моїх трьох продовольчих магазинах – 300 тис. грн., звісно такої суми я не заплатила. Натомість мене засипали штрафами, на загальні суму більше 100 тисяч гривень, у одному магазині конфіскували продукцію», – розповіла пані Надія.

За словами жінки податковий кодекс, запропонований новою владою в державі – це жахіття і знущання над підприємцями України.

\"\"

З метою захисту підприємців краю голова профспілки підприємців Тернопільської області Наталя Шоломейчук спільно з головою Тернопільської конфедерації профспілок України, керівником фракції ВО «Батьківщина» в Тернопільській міській раді Андрієм Артимовичем звернулися до присутніх на мітингу підприємців з проханням від кожного ринку міста та області висунути представника до новоствореної ради підприємців області, а також надати свої пропозиції по змінах до нової редакції податкового кодексу України.

«Ми вважаємо, що тільки наша тверда і чітка позиція щодо введення такої редакції податкового кодексу, який сьогодні Верховна рада «відправляє на доопрацювання», може стати на заваді чергового пограбування підприємців. Ми повинні організовано висунути свої пропозиції по змінах, які мають бути відображені в новій редакції податкового кодексу. Наша доля сьогодні лише в наших руках!», – закликали підприємців організатори акції протесту.

З питання внесення пропозицій до проекту ЗУ «Податковий кодекс України» звертайтеся в Профспілковий комітет підприємців  Тел.. (067) 354 18 41 або (050) 505 61 94