Юлія Тимошенко: Янукович не має морального права підвищувати ціни на газ

Юлія Тимошенко вважає безпідставним підвищення тарифів на газ для населення, оскільки НАК \”Нафтогаз України\” на сьогоднішній день перебуває в стабільному фінансовому стані.

\”Для цього немає ніяких підстав і ніякої потреби. НАК \”Нафтогаз\”, який ми поставили повністю на ноги, захистили від банкрутства, витягнули з усіх боргів за два роки, поки я працювала, сьогодні знаходиться в нормальному фінансовому стані, і не потрібно категорично підвищувати ціни на газ для населення, а ще й на 50%\”, – заявила Юлія Тимошенко сьогодні на брифінгу в Києві. Юлія Тимошенко при цьому висловила обурення діями чинної влади. \”Якщо Янукович розповідає, що у них починає налагоджуватися економіка, то яке він має моральне право при цих пенсіях і заробітних платах піднімати на 50% ціни на побутовий природний газ для споживання людей?\” – підкреслила вона. Екс-прем\’єр нагадала, що її уряд навіть у найважчі місяці фінансової кризи зміг утримати ціни на газ для населення. \”Це дійсно екстраординарна подія, тому що навіть в розпал кризи в 2008-2009 році, коли і світ, і Україна знаходилися в епіцентрі фінансового розвалу, навіть тоді я як Прем’єр-міністр не допустила підвищення цін на природний газ побутового використання для громадян України\”, – констатувала вона. Юлія Тимошенко також наголосила, що для потреб населення використовується природний газ українського походження, якого у держави достатньо. \”Я хотіла би повідомити всім людям, що вони споживають в побуті не російський природний газ, вони споживають газ українського видобутку, і його вистачає для того, щоб закрити всі побутові потреби сьогодні людей\”, – сказала вона. \”І тому сьогодні на український газ немає ніякої причини підвищувати ціни на 50%\”, – резюмувала Юлія Тимошенко.

www.tymoshenko.ua