Депутати від БЮТ Підволочиського району стали на захист підприємців, журналістів та окремих держслужбовців краю

На сесії Підволочиської районної ради, сьогодні, 22 липня депутатська фракця “Блок Юлії Тимошенко” оголосила про перехід в опозицію до політичного курсу Президента України В. Ф. Януковича та, сформованого парламентською більшістю, Кабінету Міністрів України.

Пропонуємо вашій увазі текст депутатських запитів (які сьогодні ж передані на розгляд в правоохоронні органи) та стенограму виступу голови фракції “Блок Юлії Тимошенко” в Підволочиській районній раді, голови Підволочиської РО ВО «Батьківщина» І.Є. Смеречинського.

Депутатський запит

Депутат Підволочиської районної ради 5 – го скликання

Смеречинський Ігор Євгенович

фракція Блоку Юлії Тимошенко

прокурору Підволочиського району Антюку І. П.,

начальнику Підволочиського РВ УМВС України Олійнику О. А.

До мене як депутата Підволочиської районної ради звернулися приватні підприємці смт. Підволочиськ з проханням захистити їх від неправомірних дій голови Підволочиської РДА Хоптяна В. А. з приводу вимагання у них коштів на реконструкцію тротуарів, реконструкцію центральної площі селища та будівництва фонтану біля районного будинку культури, встановлення бруківки в парку смт. Підволочиськ. Кожен підприємець селища, згідно складеного графіку керівника апарату РДА Черевика М. О., протягом останніх 3-х тижнів особисто викликався в кабінет голови РДА, де йому пропонувалася конкретна сума коштів в грн. або доларах США (від 5 тис. грн.. до 14 тис. грн.) для фінансування вищезгаданих об’ємів робіт. В разі відмови до “непокірних” підприємців застосовувався тиск зі сторони контролюючих органів, які накладали відповідні штрафні санкції. Таке протиправне вилучення коштів у приватних підприємців відбувається всупереч того, що Підволочиська селищна рада на сьогоднішній день від продажу землі отримала 1 млн. гривень, які за рішенням сесії селищної ради можуть бути скеровані на бюджет розвитку селища. Крім того, за півріччя Підволочиська селищна рада має поточне перевиконання поступлення платежів 1 460 000 грн. при плані 1 300 000 грн.

В передвиборчій програмі кандидата у Президенти України В. Ф. Януковича, прийнятої на з’їзді Партії регіонів 23.10.2009 року, було заявлено: “Я дам податкові канікули на 5 років для всього малого бізнесу і звільню малий бізнес від плати за реєстрацію та видачу усіх дозвільних документів”.

Прошу дати правову оцінку діям голови Підволочиської районної державної адміністрації Хоптяна В. А. згідно чинного законодавства України з метою припинення вимагання коштів від приватних підприємців, їх шантажування зі сторони представників виконавчої влади району та, недопущення свавілля зі сторони контролюючих органів.

22 липня 2010 року                                                                       І. Є. Смеречинський

Депутатський запит

Депутат Підволочиської районної ради 5 – го скликання

Смеречинський Ігор Євгенович

фракція Блоку Юлії Тимошенко

прокурору Підволочиського району Антюку І. П.,

начальнику Підволочиського РВ УМВС України Олійнику О. А.

Службі безпеки України

До мене як депутата Підволочиської районної ради звернулися працівники Підволочиської районної державної адміністрації з приводу порушення їхніх Конституційних прав та Кодексу законів про працю.

Із приходом на посаду голови РДА Хоптяна В. А. працівників апарату, зовнішніх управлінь та відділів РДА змушують згідно потижневих графіків чергувань в РДА, завізованих керівником апарату РДА Черевиком М.О., працювати в наступному режимі: із 7 до 8 год. ранку та з 17 15 – 19 год.

Крім того, за кожним працівником апарату, зовнішніх управлінь та відділів РДА закріплена ділянка тротуару від в’їзду в смт. Підволочиськ до виїзду до р. Збруч в сторону м. Волочиськ, центральна площа селища, на якій буде проводитися реконструкція та будівництво фонтану біля районного будинку культури, встановлення бруківки в парку смт. Підволочиськ. Кожен працівник РДА згідно вказівок голови, які надавалися на апаратних нарадах при голові РДА, вимушений вимагати від приватних підприємців району кошти на реконструкцію вище згаданих об’єктів та в робочий час бути на них з метою контролю за проведеною роботою. Витрачений час перебування на вищезгаданих об’єктах негативно позначається на виконанню їхніх основних функціональних обов’язків. Перебуваючи в статусі держслужбовців – голова РДА Хоптян В. А. змушує своїх працівників вчиняти корупційні дії і таким чином ставати порушниками чинного законодавства України.

Згідно закону про держслужбу голова РДА забов’язаний забезпечувати дотримання і виконання на території місцевої державної адміністрації Конституції та чинного законодавства України.

22 липня 2010 року                                                                          І. Є. Смеречинський

…Усіх присутніх хочу запевнити, що має місце втручання голови РДА Хоптяна В.А. в роботу і повноваження голів місцевих рад. Районна газета “Гомін волі”, як орган районної ради останнім часом використовується виключно для популяризації і вихваляння голови РДА Хоптяна. На прийоми громадян до голови РДА люди годинами вимушені очікувати в приймальні. Аналогічна ситуація також з керівниками підприємств різних форм власності. Апаратні наради при голові РДА, на які запрошують крім працівників апарату РДА керівників установ району, проводяться по 2- 2,5 години по одному і тому ж сценарію: “…усі ви, згідно інформації, якою я володію – “погані” і в любий час можете мною бути звільнені із займаних посад”. Всупереч логіці і літнім кліматичним умовам усі вище згадані керівники та працівники РДА вимушені при сорока градусній спеці ходити в костюмах, сорочках на довгих рукавах при краватках. Якщо хтось ослухається – його голова РДА Хоптян В. А. демонстративно виганяє з кабінету. Перед адміністративною будівлею, слідуючи на прийом до голови РДА, окремі керівники вимушені одягати краватки. Зі сторони це виглядає кумедно.

Всупереч вище наведених методам роботи голови РДА Хоптяна В. А., як представника команди Президента України В. Ф. Януковича, я перебуваючи на посаді заступника голови Підволочиськ РДА з соціально – гуманітарних питань в “помаранчевій команді” за свою каденцію сприяв:

– придбаню шкільного автобуса для ЗОШ I –III ст. м. Скалат;

– придбаню машини швидкої допомоги марку УАЗ для КРЛ м. Скалат;

– придбаню швидких допомог марки Opel для сільських лікарських амбулаторій сіл Остап’є, Качанівка, Нове Село;

– придбаню сучасного дихального апарату імпортного виробництва для Скалатської КРЛ;

– придбаню сучасного імпортного апарату ЕКГ для поліклінічного відділення Скалатської КРЛ;

– придбаню глюкометрів для визначення рівня цукру в крові для ФАПів району;

– придбаню сучасних тренажерів для спортивного майданчика в ЗОШ I-III ст. м. Скалат;

– реконструкції та встановлення опалювальної системи в ЗОШ I-III ст. №1 смт. Підволочиськ в сумі 762 000 грн. із стабілізаційного фонду уряду Ю. Тимошенко через народного депутата України від БЮТ В. Т. Деревляного. Попереднє керівництво Тернопільської обласної державної адміністрації різними шляхами перешкоджало реалізувати ці кошти тільки через те, що вони були виділені урядом Ю. Тимошенко;

– вивільнені кошти з районного бюджету в сумі 762 000 грн. були направлені на оплату праці працівників культури району (не вистачало на оплату праці працівникам культури району 2-х місячного фонду зарплати на суму 800 000 грн.);

– будучи куратором куратором згідно своїх функціональних обов’язків не давав погодження на закриття 2-х музичних шкіл в районі з метою економії коштів на оплату праці працівникам культури району;

– виданю 2-го тому Книги пам’яті “За Україну, за її волю”.

Крім вище наведеного було і багато інших добрих справ, які я не перераховую.

Багато корисних справ для жителів району було вирішено через громадську приймальню “Блоку Юлії Тимошенко” (керівник Допіра Оксана Романівна) на прийомах громадян депутатами Підволочиської районної ради від “БЮТ”. Теж районною організацією партії ВО”Батьківщина” (лідер партії – Ю. В. Тимошенко) за підсумками позачергових виборів до Верховної Ради у 2007 році за перші 3 місця було відзначено грошовими преміями громади: села Староміщина (кошти передані для дитячого садка); села Турівка (для ЗОШ закуплено телевізор та DVD магнітофон); та м. Скалат. За результатами Президентських виборів теж були аналогічні премії: с. Просівці (виділено кошти на виготовлення та встановлення дашку перед входом до місцевого храму); в с. Хоптянка виділені кошти на вивезення щебеню та відсіву для ремонту дороги; в. с. Голотки виділені кошти на придбання меморіального хреста в пам\’ять загиблим в часи Другої Світової війни.

На завершення заявляю, що районна організація партії Всеукраїнське обєднаня “Батьківщина” йде в опозицію до політичного курсу Президента України В. Ф. Януковича та, сформованого парламентською більшістю, Кабінету Міністрів України.

Мій виступ, депутатські звернення до правоохоронних органів я офіційно подаю в секретаріат сесії районної ради, редактору газети “Гомін волі” Сиривку Я. Р. та редактору районного радіомовлення для оприлюднення їх в засобах масової інформації в повному об’ємі.

Звертаюся до всіх демократичних сил району приєднатися до опозиції з метою перемоги на місцевих виборах 31.10.2010 над неосталіністськими та неокомуністичними силами, які хочуть взяти реванш в Україні.

Звертаюся до всіх жителів району підтримати на місцевих виборах 31 жовтня 2010 року кандидатів в депутати, кандидатів на посади голів від Підволочиської районної організації партії “ВО”Батьківщина”.!!!

Слава Україні!!!

Героям Слава!!!

Голова фракції “Блок Юлії Тимошенко”

в Підволочиській районній раді