На Тернопіллі таки працюватиме Комітет захисту України

21 липня відбулося організаційне засідання Тернопільського обласного осередку Комітету захисту України.

Присутні на засіданні представники політичних партій та громадських організацій затвердили положення про Комітет, обрали координатора та сформували Раду.

Своєю діяльністю КЗУ підтримуватиме аналогічну всеукраїнську структуру, координатором якої є Дмитро Павличко. Учасники Комітету поставили собі за мету захищати права і свободи жителів Тернопілля та здійснювати моніторинг діяльності влади.

Усі учасники засідання погодились із тим, що Комітет не може пропагувати будь-яку політичну партію чи громадську організацію. А тому таку норму прописано в положенні про Комітет. Також документом, на підставі якого діятиме КЗУ, встановлено, що всі заходи проводяться під єдиним державним прапором без використання партійних символік. Не зможе Комітет також підтримувати кандидатів у депутати чи на посади сільських, селищних і міських голів.

Структура КЗУ побудована так, що в ньому не буде керівників. Вся його діяльність базуватиметься лише на координації роботи. А сам координатор обов’язково повинен бути позапартійним.

Щодо координатора, то ним стала кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, член-кореспондент Української академії акмеологічних наук, позапартійна Ірина Чорна.

Учасники КЗУ вже домовились про спільну участь у декількох заходах, що відбуватимуться в найближчі дні, а також окреслили свої першочергові завдання.

Комітет захисту України є відкритим для вступу до нього демократичним політичним партіям та громадським організаціям.

Володимир БОЙКО, представник Тернопільської обласної організації

партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

в Комітеті захисту України.