ТОМГО «Батьківщина молода» провела семінар «Цінності християнської демократії»

27-31 липня 2010 року ТОМГО ВМГО „Батьківщина молода” спільно з Фондом Роберта Шумана організували семінар для молодих політиків в с. Зарваниця Тернопільської області – культурно-духовному центрі та християнській святині України.

Учасниками заходу стали активісти «Батьківщина молода», «Молодий Народний Рух», «Німецька молодь».

\"\"

Німецький фахівець та практик в області економіки, політології, філософії доктор Норберт Нойхауз під час семінару підняв три теми, які цікавили молодь, а саме:

1. Цінності християнської демократії.

2. Правильна соціальна економіка – для людей і заради людей.

3. Менеджмент та стратегія розвитку молодіжної організації.

„В політиці мова йде не тільки про владу, особисту кар’єру, впливі на маси та грошах, так як це практично кожного дня висвітлюють ЗМІ. Предметом політики є облаштування нашого спільного життя. Політика – це те, що стосується всіх нас! – Говорить голова ТОМГО ВМГО «Батьківщина молода», депутат Тернопільської міської ради Ігор Яворський. – Якщо ми прагнемо мати політичний успіх, потрібно задуматись над питанням: яка дійсність людини і суспільства, їх обумовлена часом реальність? Більше того: яка сутність людини і суспільства, яка ціль і сенс життя? Після осмислення даної дійсності випливає пізнання, яке дає ефективні направляючі ідеї чи образи для наших справ та задумів і пробуджує нас до того, щоб творити політику на благо людини! Проводивши семінар, ми хотіли закласти в голови нашої молоді ті вартості високоморального, духовного, ерудованого, патріотично налаштованого будівника нової молодої України європейського зразка. Молоді, поки що не сформовані політики, повинні усвідомити справжні цінності християнської демократії, тоді вся їхня майбутня політична діяльність буде спрямована для української громади. Найщиріша подяка наміснику Марійського духовного центру єпископу Тернопільсько-Зборівської єпархії Кир Василію Семенку за можливість по-справжньому відчути Божу Ласку та Доброту в Зарваницькому культурно-духовному центрі та християнській святині України”.

\"\"