Кандидатом на посаду міського голови Тернополя від партії «Батьківщина» буде авторитетна, поважна та порядна людина

«Наша політична сила цілком готова до виборів місцевих рад, – зазначив під час прес-конференції 2 серпня народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний. – Ми йдемо однією монолітною командою партії ВО «Батьківщина» і висуватимемо на посади голів міст, сіл та селищ, а також у депутати лише кращих з кращих партійців, авторитетних представників територіальних громад, порядних та чесних людей».

В такі складні часи у державі, а особливо напередодні виборів до місцевих рад, Василь Тимофійович закликав всі політичні сили демократичного табору не лукавити, не займатися пустослів’ям, а перед всієї Україною визнати свої помилки.

\"\"

«Сьогодні всі політики-демократи голосно обурюються діями чинної влади, хоча самі ж привели її до керівних крісел у державі. Передача Чорноморського флоту Росії, підвищення ціни на газ на 50% – за це повинні відповідати всі, хто ще недавно, на президентські вибори, закликали людей не йти на дільниці, голосувати «проти всіх», адже це допомогло Януковичу стати Президентом України, – зазначив Василь Деревляний . – Але ці псевдо-демократи сьогодні не згадують про свої помилки. Вони зробили це ціленаправлено і за таку роботу ПР вже розрахувалася: з ким грошима, посадами, кому присвоїла звання «улюбленої опозиції», а політичній силі, яка очолює Тернопільську обласну раду дозволили не йти на місцеві вибори і залишатися в облраді у теперішньому складі».

Сфальсифікованими, назвав голова ТОО ВО «Батьківщини», позачергові вибори до Тернопільської обласної ради від 15 березня 2009 року і закликав депутатів облради взяти участь у жовтневих виборах, щоб спробувати підтвердити свій результат цього разу без фальсифікації.

«Я б хотів звернутися до депутатів Тернопільської обласної ради і політичних сил, які 15 березня 2009 року сфальсифікували дострокові вибори до обласної ради, і закликати їх, якщо вони так старанно працювали за цей час на благо жителів краю, якщо вони так упевнені в своїх силах, то нехай візьмуть участь в місцевих виборах, – промовив Василь Деревляний. – Тоді ми побачимо результат їх «старанної» праці у відсотках підтримки в області. Наша політична команда впевнена у своїх силах, ми маємо з чим йти на вибори, адже люди добре бачать, хто сьогодні в Україні бореться проти політичного режиму Януковича-Азарова, а хто набиває собі рейтинги пустослів’ям».

Партія \”Батьківщина\” оскаржила в Окружному адміністративному суді міста Києва постанову НКРЕ N812 від 13 липня 2010 року про підвищення ціни на газ для населення на 50%. Даний позов має бути розглянуто судом протягом двох місяців. Окрім того Василь Дервляний закликав жителів міста та області звертатися одноосібно до суду і відстоювати свої інтереси як громадян України. В разі, якщо ціна таки буде піднята партія ТОО ВО «Батьківщина», а також Комітет захисту України на теренах області розпочнуть масштабні акції протесту проти безпідставного та несанкціонованого підняття ціни на газ на 50%.

«Янукович вкотре обдурив всю Україну, адже підвищення ціни на газ далеко не вимушене економічне рішення і для підвищення ціни на 50% немає ніяких логічних підстав. В важкий кризовий час Юлія Тимошенко будучи Прем’єр-міністром України НАК \”Нафтогаз\” поставила повністю на ноги, захистила його від банкрутства, витягнула з усіх боргів. За два роки жодних підвищень тарифів на газ та інші комунальні послуги не було, а ви лише подивіться, що відбувається сьогодні. Адже очевидно, що ріст ціни на газ зумовить підняття ціни на всі інші комунальні послуги. Можливо, що перший, другий місяць люди ще оплатять по нових тарифах, але коли заощадження закінчаться, всі усвідомлять повноту фінансової та економічної катастрофи».

«Податкові канікули» від Януковича спіткали і підприємців Тернопілля.

«Позаминулого тижня наша партійна організація «Батьківщина» підтримала пікетуючих під стінами ОДА підприємців краю, які скаржилися на тиск з боку податківців. Наша фракція у Верховній Раді, заручившись підтримкою підприємців, не дозволили прийняти цей руйнівний для малого та середнього бізнесу податковий кодекс, – розповів Василь Деревляний. – До мене як депутата Верховної Ради звернулося чимало підприємців, які у своїх зверненнях розповіли, що податківці вимагають з них необґрунтовані і рекордно великі суми неофіційно, в разі відмови, – обіцяють офіційну перевірку з конфіскаціями. Окрім того, на нашому центральному ринку почали збирати так звану данину тричі на день – дві державні установи, а одна недержавна. Невже такі дії державних органів підрозумівав Янукович, обіцяючи на виборах підприємцям податкові канікули?!»

\"\"

Василь Тимофійович закликав присутніх пригадати як будучи в опозиції Партія регіонів протестувала проти кредитів МВФ Україні, хоча сьогодні, самі просять кредит, але не для підняття економіки України, а для покращення фінансово становища РосУкрЕнерго (з домовленої суми кредиту 16 мільярдів доларів – 5,4 мільярда вже обіцяно РосУкрЕнерго).

«Невже про таке «краще життя» йшлося у передвиборчій програмі Януковича?» – обурливо запитав народний депутат.

Недолугою назвав Василь Деревляний кадрову політику в області.

«Сьогодні до влади повертаються «кучмісти» та популісти. Вони збирають наради по виборах, а господаркою ніхто не займається. Амін ресурс, який був у 2004 році повертається на свої місця. Але я хочу всіх їх попередити, що Галичина – це патріотичний та небайдужий край і весь цей безлад триватиме до пори до часу. От нещодавно я отримав звернення від жителів Борщівського району про факти хабарництва голови районної адміністрації Чепесюка, якого вкотре залишають на керівній посаді в районі. Терпець борщівчан увірвався, вони висловили рішучий протест беззаконню голови РДА. На бездіяльність голови ОДА у своїх зверненнях скаржаться жителі південних районів нашої області. Люди вирощують сільгосп-продукцію (помідори) на власних городах, але не мають де збувати її, адже на Тернопільських ринках все давно «прихвачено». Людей, які везуть натур-продукт за сотню кілометрів гонять з товаром на проїжджу частину, погрожують. Тут виникає запитання до голови ОДА, невже так має бути і чому його візити на ринок залишаються лише показовими?! – зазначив народний депутат. – Або знову ж запитання губернатору області, як можна водія чи студента призначати на важливий пост голови РДА? Виявляється можна, адже з студентської парти до керування Кремнецьким районом був призначений племінник відомого в області «регіонала», а останній запис у трудовій голови Тернопільськї райадміністрації – водій».

\"\"

Нещодавно Василеві Деревляному вдалося відстояти законність і викрити чергове беззаконня екс-голови Тернопільської РДА.

Пан Болєщук у квітні цього року своїм розпорядженням незаконно вивів з господарських дворів 340 га. землі в Тернопільському районі.

«Коли мені про це стало відомо я направив депутатське звернення до голови Тернопільської ОДА і незаконне рішення Болєщука було скасоване, – розповів Василь Тимофійович. – Але зараз я особливо загострю свою увагу на різних махінаціях з землею в області, адже маю інформацію, що за 2004 рік, коли губернатором області був пан Цимбалюк було виведено з господарських дворів рекордна кількість, – понад 50 тисячі га. землі в області і ніхто цих розпоряджень так і не скасував».