За ініціативи голови Монастириської районної ради, члена партії ВО «Батьківщина» Володимира Данилюка завершуються ремонтні роботи лікарняних корпусів Монастирської центральної районної лікарні

Дедалі важче підтримувати у хорошому стані приміщення лікарні, стінам якої вже понад 100 років.

Виходом з проблеми у районі стало недобудоване приміщення районної поліклініки, на яку двадцять років поспіль не знаходилося коштів. Отож, близько року назад, на пленарному засіданні сесії районної ради головуючий Володимир Данилюк вніс пропозицію – розпочати ремонтно-реставраційні роботи для розміщення в недобудованих приміщеннях лікарняних корпусів Монастирської центральної районної лікарні. З бюджету Монастирської районної ради було виділено 300 тисяч гривень на виготовлення та затвердження проектно-кошторисної документації, а згодом ще 300 тисяч грн. на встановлення вікон, дверей та водовідведення. Але цих коштів виявилося замало. Тоді, голова районної ради звернувся за допомогою до обласного керівництва, і в рамках програми обласної ради, обласні чиновники пообіцяли фінансово посприяти. Пройшло чимало часу, а обіцяних коштів район так і не отримав.

«На допомогу лікарні прийшли самі жителі Монастирського району, – розповів голова районної ради, член партії ВО «Батьківщина» Володимир Данилюк. – Адже сьогодні на рахунку благодійного фонду «Ініціатива», створеного нами саме для ремонту лікарняних корпусів районної лікарні, 40 тисяч 187 гривень. За ці кошти оплачуються роботи будівельників, проведено електрику. З приємністю можу сказати, що 80-90% робіт вже зроблено».

До фонду, ініційованого Володимиром Данилюком звертаються все більше благодійників і саме з свідомої громадської позиції, небайдужості громадян розпочинається відбудова та відновлення загально важливих лікувальних, освітніх та історико-культурних закладів, становлення порядку в селах, селищах, містах, а згодом, у державі вцілому.