Ще один ексклюзивний кований виріб, подарований партією «Батьківщина», прикрашатиме набережну тернопільського ставу

За сприяння народного депутата України Василя Деревляного та партії ТОО ВО \”Батьківщина\” відбувся другий всеукраїнський фестиваль ковальства у Тернополі.

Під звуки молотів, потріскування розпеченого вугілля та жвавої української пісні вихідними, 14 та 15 серпня відбувся другий всеукраїнський фестиваль ковальства у Тернополі.

На набережній тернопільського ставу ковалі з різних областей України представили свої вишукані ковані композиції.

За словами народного депутата України, голови ТОО «ВО «Батьківщина» Василя Деревляного (за сприяння якого відбувається згадане дійство), фестиваль ковальства повинен стати хорошою традицією для файного галицького міста – Тернополя.

«Вже другий рік поспіль наша політична сила організовує таке свято для ковалів та тернополян, – зазначив під час виступу Василь Деревляний. – І мені приємно, що людям подобається такий захід, вони розглядають надзвичайні ковані вироби, купують щось для себе, цікавляться самим процесом їх виготовлення, до того ж, мають можливість спробувати себе в ролі ковалів».

\"\"

Народний депутат України Василь Деревляний (зліва) разом з ковалем Мирославом Коробейником (справа) зняли таємничий занавіс з \”Серця любові\”.

Першою урочистою подією в суботу – перший день фестивалю, було відкриття прекрасного та ексклюзивного кованого виробу «Серця любові», подарунком партії «Батьківщина» спільно з ковалями Тернополя.

\"\"

Розміром 2,5 метрів та вагою понад 300 кілограмів, «Серце любові», до речі, форма серця проглядається з усіх сторін, стало окрасою набережної ставу.

«Дизайн виробу ми розробляли досить довго, але сама ідея, щодо форми серця виникла одразу, – розповів власник Ковальської майстерні «Коробейник АРТ», коваль, який брав безпосередню участь в виготовленні «Серця любові» Мирослав Коробейник. – Насправді, «Серце любові» – одна з моїх перших кованих композицій і нам спільно з організаторами партією ВО «Батьківщина та народним депутатом Василем Деревляним дуже приємно подарувати її місту, в якому живемо».

\"\"

За словами організатора, депутата Тернопільської міської ради від партії ВО «Батьківщина», голови ТОМГО «Батьківщина молода» Ігоря Яворського, кований виріб у формі серця, це зовсім не випадковість:

«Хочеться, щоб дане серце зігрівало душі всіх тернополян та гостей міста, щоб воно стало символом любові між подружжями, любові та поваги до оточуючих, любові до рідного міста, області та України вцілому».

\"\"

Без уваги тернополян не залишився жоден виріб, представлений на фестивалі ковальсьва.

\"\"

Завершальною і не менш приємною частиною фестивалю став ще один подарунок нашому місту, а точніше більше десятка подарунків.

\"\"

На фото голова ТОО ВО \”Батьківщина\” Василь Тимофійович Деревляний з ковалями Тернопільської ковальської фабрики \”Віго\”.

За попередньою домовленістю організаторів з ковалями, кожен ковальський колектив, з присутніх на заході, за два дні фестивалю виготовляє невеличкий кований виріб, також у формі серця.

\"\"

На фото народний депутат України Василь Деревляний, організатор фестивалю депутат Тернопільської міської ради від партії ВО \”Батьківщина\” Ігор Яворський та ковалі фабрики ковальства \”Тернопіль\”.

\"\"

На фото Василь Тимофійович під час розмови з представниками ЗМІ.

\"\"

Наприкінці свята, у неділю, ковалі, учасники фестивалю прикріпили свої ковані витвори мистецтва до «Серця любові», віддячивши тернополянам за увагу та небайдужість до давнього, прекрасного ремесла – ковальства.

За участь у фестивалі всі майстри ковальської справи отримали подяки та грамоти від народного депутата України Василя Деревляного.