Юлія Тимошенко: «Я буду з вами, доки буде битися моє серце»

У вівторок, 24 серпня з нагоди 19-річчя від Дня Незалежності України біля пам’ятника Тарасу Шевченку в Києві відбувся урочистий мітинг на чолі з лідером об’єднаної опозиції, головою партії ВО «Батьківщина» Юлею Тимошенко.

\"\"

Пліч о пліч з екс-Прем’єр-міністром України до пам’ятника великого Кобзаря піднесли квіти заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, відомий громадсько-політичний діяч, письменник, координатор Комітету захисту України Дмитро Павличко, голова партії «Народна самооборона» Юрій Луценко, лідер «Народного Руху України» Борис Тарасюк, народний депутат України, письменник Володимир Яворівський, багато народних депутатів, патріотів України. Національні вбрання, вишивані сорочки на учасниках заходу та майоріння жовто-блакитних прапорів навіяли прекрасне та трепетне почуття любові та відданості рідній Батьківщині. Надзвичайне піднесення та дух патріотизму посилив гімн України у виконанні всіх присутніх на мітингу та виступ лідера опозиції Юлії Тимошенко.

\"\"

\”Я хочу, щоб ви знали, що я як людина, якій ви віддали свої голоси на президентських виборах, маю і силу, і волю, і натхнення, і переконання не відступити ні на крок на шляху захисту рідної України\”, – заявила Юлія Тимошенко.

Лідер партії ВО «Батьківщина» заявила, що її команда має намір розробити новий проект побудови України, який складатиметься з нової редакції Конституції та низки законопроектів для вдосконалення українського законодавства.

\”Нам потрібно нарешті виконати національну ідею і національну мрію не в гаслах і в пустих паперах, а в консолідованих документах – Конституції, законопроектах, щоб показати, якою ми хочемо бачити омріяну Україну\”, – зазначила Юлія Тимошенко.

За її словами, цей проект має пройти ґрунтовне громадське обговорення.

Юлія Тимошенко вважає, що необхідність розробки нової Конституції та вдосконалення законодавства обумовлені необхідністю недопущення повернення держави до авторитарного або диктаторського режиму.

\”Для нової влади немає ніякого контролю, ніякої відповідальності. Якщо в Україні при нашій Конституції можуть народжуватися авторитарні режими, диктатори і тирани, це значить, що Конституція в повній мірі не працює\”, – сказала вона.

Лідер об’єднаної демократичної опозиції закликала кожного громадянина України зробити свій внесок у справу боротьби за повернення держави на демократичний шлях розвитку.

\"\"

\”Нам потрібно готуватися і організуватися до напруженої і тривалої боротьби, яка раз і назавжди може завершитися вашою перемогою\”, – заявила Юлія Тимошенко.

При цьому вона наголосила, що провокація розбрату у суспільстві є вигідною для сьогоднішньої політичної влади, адже це дозволить перетворити народ на несвідому масу, яка не здатна боротися за свої права.

\”Нам потрібно невідкладно припинити всі розмови і навіть натяки на від’єднання Галичини або Донбасу і Криму, або Харкова і будь-яких інших територій задля того, щоб кожному побудувати свою Україну\”, – зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер ВО \”Батьківщина\” закликала всіх присутніх біля пам’ятника Тарасу Шевченку відсьогодні розпочати переможну ходу, яка ознаменує початок боротьби за повернення до демократичної України.

Юлія Тимошенко вважає, що для президента Януковича цьгорічний День Незалежності України є символічним рубежем, який ознаменує всі негативні \”здобутки\” його команди за шість місяців перебування при владі.

\”Сьогодні Янукович розпорядився дати 20 залпів салюту на честь Незалежності України. Всі задають питання: чому 19 років, а 20 залпів? Я думаю, що сьогодні кожен залп Януковича присвячений тим чи іншим втратам України. Вони присвячені не Незалежності, не любові, не служінню рідному народу, а це залпи, які говорять про ті чи інші \”досягнення\” діючої влади\”, – заявила Юлія Тимошенко, повідомляє її персональний сайт.

За словами лідера опозиції України, перший залп сьогоднішнього салюту ознаменує \”планове витравлення у душі нашого народу всього українського – мови, культури, історії, віри, всього того, що є нашим тисячолітнім корінням\”.

\”Далі він може святкувати і те, що другим залпом він ставить хрест на будь-якій свободі, яка є в наших серцях: на свободі слова, на свободі віросповідання\”, – підкреслила вона.

Юлія Тимошенко вважає, що про такі наміри влади свідчить відмова президента цього року від спільної молитви за Україну.

\”У перший раз за всі останні роки роздуваються міжконфесійні конфлікти, міжконфесійні протистояння, у перший раз сьогодні, в День Незалежності, президент не організував спільну молитву за Україну всіх конфесій, всіх церков, тому що потрібен розбрат\”, – зазначила вона.

Юлія Тимошенко також підкреслила, що одним з підсумків президентства Януковича стане знищення судової гілки влади.

\”Шість місяців, які знаходиться Янукович при владі, ми можемо ще такими залпами \”відсвяткувати\” поховання суддів і судів… У цих судах вже начисто не залишилося ані правди, ані правосуддя, а тільки \”чего изволите\” – і більше нічого\”, – констатувала лідер ВО \”Батьківщина\”.

Юлія Тимошенко закликала громадян України 7 вересня цього року спільно виступити проти антисоціальних кроків влади.

\”Я пропоную нагадати сьогодні Януковичу, що в Україні є народ, і 7 вересня – це перший день роботи парламенту – зібратися, оголосити національне зібрання у кожному місті, в кожній області і біля Верховної Ради\”, – заявила Юлія Тимошенко на мітингу з нагоди Дня Незалежності України.

\”Це такий попереджувальний великий страйк проти того, що підвищують тарифи, що збільшують пенсійний вік, що приймають Податковий кодекс, який зачищає малий бізнес, проти того, що хабарництво сьогодні досягло апогею, проти всього, що є вашою несвободою, вашою дискримінацією\”, – пояснила вона.

\”Сьогодні наша відповідь цій владі – не допустити їх на територію громад, виводимо всіх на вибори і формуємо той захист, той щит, який не перетне оточення Януковича і не примусить місцеві громади працювати в ключі їх антиукраїнських інтересів\”, – підкреслила вона.

Однією з технологій Партії регіонів, яка очікується на місцевих виборах, за словами Юлії Тимошенко, запровадження змішаної системи виборів дозволить \”регіоналам\” за допомогою адміністративного ресурсу сформувати міцні фракції на місцях.

\”Вони ввели мажоритарну систему виборів не для того, щоб кожен з вас мав свого депутата, а щоб за кожним мажоритарним округом закріпити грошові мішки, забезпечити їх потужним адмінресурсом – і у Львові 50% на мажоритарній системі сформувати фракцію Партії регіонів, і так у кожній західній області, в центрі\”, – пояснила лідер ВО \”Батьківщина\”.

\”В українців є зброя, але її небагато, але одна з справді надійних – це бюлетень, голос і можливість сказати своє слово всій владі і всім політикам\”, – підкреслила Юлія Тимошенко.

\”Наші з вами гасла на ці місцеві вибори: всі патріоти України – на вибори\”, – заявила Юлія Тимошенко, – і підсумувала, – Я буду з вами, доки буде битися моє серце\”.