Бережанська «Батьківщина молода» згуртовує молодь краю

Ми вже розповідали про те, що 12 серпня Бережанська районна молодіжна громадська організація «Батьківщина молода» відвідала комунальний дитячий гастроентерологічний санаторій, в якому відпочивають та лікуються діти з Тернопільської області віком від 6 до 14 років.

А недавно, 22 серпня, місцева «Батьківщина молода» спільно з дітьми з санаторію відвідали юнаків Бережанської виховної колонії для неповнолітніх.

Ця колонія – одна з десяти подібних в Україні. Тут відбувають покарання 153 хлопці віком 14–18 років. Багато з них навіть не вміють писати. А дехто саме в колонії вперше ліг спати у ліжко, застелене випраною білизною… Але, все ж таки, це особлива колонія, бо розміщена вона на території монастиря.

Бережанська «Батьківщина молода» вже давно взяла під опіку молодь виховної колонії, де постійно веде просвітницьку роботу, допомагаючи неповнолітнім адаптуватись до нормального життя в рамках закону.

Далі були спортивні змагання. Але з умовою: якщо виграють юнаки виховної колонії, цінні призи від «Батьківщини молодої» (а це – спортивні набори для гри в настільний теніс, набір для гри в бадмінтон, спортивні набори для гри в шашки тощо) залишаються у них, а якщо програють, тоді їх заберуть діти з Бережанського санаторію.

\"\"

Змагались у 4-ох видах спорту: волейбол, міні-футбол, шашки, настільний теніс. У всіх змаганнях призи від «Батьківщини молодої» залишились у юнаків з виховної колонії. Діти з санаторію отримали заохочувальний приз – комплект для гри в бадмінтон.

\"\"

Словом, перемогла дружба!