Володимир Бойко: Прокуратура міста Тернополя не здатна контролювати виконання власних приписів

— Міська прокуратура не здатна в належній мірі захистити права та свободи жителів міста Тернополя, — про це заявив перший заступник голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Володимир Бойко. — Саме таке припущення можна зробити враховуючи відсутність контролю за виконанням приписів прокурора.

Вже більше двох років в другому під’їзді будинку № 22 по вулиці Степана Будного, що у місті Тернополі, відсутні абонентські поштові скриньки для отримання поштової кореспонденції, що унеможливлює отримання жителями цього під’їзду листів та друкованих засобів масової інформації.

«Бездіяльність чиновників міської ради в житлово-комунальній сфері вже нікого не дивує, — сказав Володимир Бойко. — У зв’язку із цим, депутатом Тернопільської міської ради Вересюком Ю.П. було направлено звернення в прокуратуру міста Тернополя».

22 січня 2010 року в результаті розгляду депутатського звернення депутата Тернопільської міської ради Вересюка Ю.П. про порушення прав жителів другого під’їзду будинку 22 по вулиці Степана Будного, що в місті Тернополі, прокуратурою міста Тернополя внесено припис начальнику управління житлово-комунального господарства та екології Тернопільської міської ради Соколовському О.І. про усунення порушення закону

«Посадовими особами управління житлово-комунального господарства та екології Тернопільської міської ради не вживаються заходи до встановлення в 2-му під’їзді будинку № 22 по вул. С.Будного в м. Тернополі абонентських поштових скриньок, — ідеться в приписі. — Зазначене порушення закону носить очевидний характер».

\"\"

Як пояснив Володимир Бойко, «відповідно до частини другої статті 22 Закону України «Про прокуратуру», припис підлягає негайному виконанню. Одночасно частиною третьою статті 22 Закону України ««Про прокуратуру» встановлено право органу чи посадової особи, до якої звернуто припис, оскаржити його протягом десяти днів до вищестоящого прокурора або до суду. Враховуючи те, що припис не було оскаржено у встановлені законом строки, посадові особи управління житлово-комунального господарства та екології Тернопільської міської ради фактично визнали свої порушення, а тому мали забезпечити виконання припису».

Проте, припис прокурора не виконується вже протягом семи місяців.

— Таким чином, прокурор міста Тернополя Банах С.В. не здатний організувати роботу щодо виконання власних приписів, що ставить під сумнів його відповідність займаній посаді, — вважає Володимир Бойко.