Антиукраїнська влада Януковича-Азарова продовжує обманювати та зневажати жителів України

Коментар народного депутат України, голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного, щодо подій у Верховній Раді та за її стінами, 7 вересня 2010року

– На превеликий жаль, сьогодні, 7 вересня сесія Верховної Ради України нічого доброго для українців не прийняла. Попри масову акцію протесту під стінами Верховної Ради України, блокування трибуни антидержавна більшість у Парламенті так і не підтримала, пропонованого нашою політичною силою, законопроекту про мораторій на підвищення ціни на газ, житлово-комунальні послуги, продукти першої необхідності, а також підняття пенсійного віку для жінок. За даний законопроект проголосувало – 176 депутатів: «БЮТ- Батьківщина» – 125 голосів, 51- НУ, всі інші фракції (ПР, блок Литвина, КПУ, позафракційні) не голосували, чим вкотре підтвердили, що їх абсолютно не цікавить доля жителів України.

\"\"

Натомість наша депутатська фракція у ВР «БЮТ-Батьківщина» є послідовною і вкотре у повному складі (125 чоловік) підтримала законопроекти спрямовані на соціальний захист жителів України, які виносили депутати від демократичного табору, – Зварич, Ляшко, Кармазіна та Постанову Сербіна.

Наш лідер Юлія Тимошенко, та партія ВО «Батьківщина» з самого початку заявляли, що будемо до останнього протистояти цим необґрунтованим підвищенням цін на газ, житлово-комунальні послуги, споживчі товари, підняття пенсійного віку для жінок. І сьогодні до Києва на акцію протесту прибуло 350 членів Тернопільської обласної організації партії «ВО «Батьківщина» з усіх районів області та міста Тернополя.

\"\"

Не дивлячись на те, що влада Цимбалюка (через підконтрольні йому правоохоронні органи) зробила все, щоб автобуси з пікетуючими з області не виїхали. І більше того, хочу повідомити жителів Тернопілля, що жодна із політичних сил, зареєстрованих в нашій області, не прибула в такому складі до Києва для висловлення протесту діям влади, для захисту ваших прав та інтересів як партія «Батьківщина». Дуже ганебно було спостерігати за представниками партії ВО «Свобода», які перекрикували, під час виступу, Левка Лук’яненка та лідерів об’єднаної опозиції. Щоб заспокоїти свободівців, Юрій Луценко запитав у них, чи бачать ці активісти свого керівника, голову їх партії (ім’я якого вони скандували) на даному мітингу, та чому його немає поряд з лідерами об’єднаної опозиції на трибуні.

\"\"

У понеділок, 13 вересня наша політична сила на теренах області пікетуватиме обласну адміністрацію і ці масові акції, а також блокування трибуни Верховної Ради триватимуть, поки наші вимоги не будуть почутими. До протестних заходів ми закликаємо всіх жителів нашого краю, всієї України, повстати, адже діюча влада показала, що дійсно боїться народного спротиву. І це ми побачили по тій вражаючій кількості силовиків, яких 7 вересня стягнули з усіх куточків України, для захисту чинної антиукраїнської влади від пікетуючих.

\"\"

За всю історію акцій протесту в нашій державі жодна влада ще так ретельно не ховалася від людей як сьогодні Янукович з Литвином, забарикадувавшись за металевими щитами та тисячами міліціонерів. Хоча самі ж пікетуючі поводилися мирно і навіть не намагалися порушити порядок чи Закон. Вочевидь, сьогодні вони розуміють, що терпіння та мовчання людей дуже скоро переросте у великий протест, вони цього бояться і ховаються за плечима працівників УБОЗу, СБУ, УМВС… Люди мали можливість побачити за спинами правоохоронних органів та щитів – «демократію» Януковича.

Повертаючись до існуючих проблем та антидержавних вчинків влади не можна не сказати і про проект Податкового кодексу. За словами Азарова, Податковий кодекс пройшов громадське обговорення і всі поправки, в ході цього обговорення, були внесені. Але це брехня і можна запитати будь-кого з жителів нашої області, чи йому дали змогу висловитися або взяти участь в обговорення даного проекту? Відповідь, однозначно «ні!» Натомість підприємці малого та середнього бізнесу продовжують бити на сполох та боротися за свої права, на які жодним чином не зважає діюча влада у державі.

Чи скажімо, звідки завтра платити людям пенсії, зарплати (як відомо нинішня влада Януковича вже заморозила на два роки підняття зарплат бюджетникам) та інші соціальні виплати, коли сам губернатор Тернопілля Цимбалюк своїм розпорядженням перевів всі спиртзаводи Тернопільської області, які знаходяться у державній власності та були юридичними особами, у цехи (це зроблено для швидкої їх приватизації представниками нині діючої коаліції). Хоча не секрет, що ці заводи сплачували чималі податки, чим наповнювали як бюджет так і пенсійний фонд. За часів прем’єрства Юлії Тимошенко нинішні коаліціянти вже намагалися прихватизувати згадані спиртозаводи, але я зробив все, щоб цього не сталося. І сьогодні дивно, коли відверто дерибаниться спиртова галузь, всі так звані демократи, націоналісти (привладні в області) та народні депутати мовчать.

На порозі початок виборів до місцевих органів влади і я б попросив жителів області бути уважнішими під час виборчої кампанії та голосування, щоб знову не опектися і не стати жертвами підкупу (80-150 грн. за голос, як на виборах Президента), афер, фальсифікацій та провокацій. Наразі Партія регіонів через губернатора Цимбалюка, шляхом залякування та шантажу, формує свій список з керівників різного рівня, а сільських та селищних голів, збираючи так би мовити на наради в РДА, заставляє проводити фальсифікацію на виборчих дільницях.

Закликаю усіх жителів Тернопілля, кому не байдужа власна доля та доля підростаючого покоління, підтримати акцію протесту, яка відбудеться 13 вересня о 10 годині біля ОДА. До боротьби, шановні українці, за свої права, за соціальні гарантії, над якими відверто глумиться антиукраїнська влада Януковича!

Народний депутат України,

Голова ТОО ВО «Батьківщина»

Василь Деревляний