«Свободівцям» Тернопільщини іноді краще жувати…

Маразм крепчаєт… Цей дотепний російський вислів дуже добре характеризує той «цирк на дроті», що гордо іменує себе Тернопільською обласною радою.

Це ж треба було додуматися до того, щоб стверджувати нібито ВО «Батьківщина» тісно співпрацює з Партією регіонів на теренах області з метою досягнення максимально позитивного спільного результату на найближчих місцевих виборах. Адже саме про це йдеться у заяві, поданій керівником фракції ВО «Свобода» та прийнятій на сесії облради 8 вересня: «… співпраця Партії регіонів та партії «Батьківщина» по узгодженому висуненню кандидатів в депутати з наступним формуванням більшості». Мало того, що ця заява рясніє грубими граматичними помилками (не «по узгодженому висуненню», а «що стосується узгодженого висунення», не «кандидатів в депутати», а «кандидатів у депутати»), так ще й у ній чітко проглядаються симптоми хворої уяви. Ми прекрасно розуміємо, що псевдонаціоналістична «Свобода» страждає на комплекс неповноцінності, зумовлений зменшенням довіри громадян на теренах області.

Скупивши чималі площі районних та обласних газет, псевдонаціоналісти безсоромно розповсюджують брехню та наклепи на інших, бо про себе, про свої «досягнення» говорити їм нічого!

Але хто ж вам заважав працювати, шановні? У вас є більшість в обласній раді, у вас є свій голова ради, нашої політичної сили там немає і ми вам не заважаємо працювати. Де результат вашої «наполегливої» праці за останні півтора роки? Може, ви відремонтували дороги? Чи захистили спиртову галузь? Чи зупинили огульний дерибан земель в області? Однозначно ні! Чи ви вирішили на наклепах та критиканстві «Батьківщини» заробити собі «бонуси» напередодні виборів?

А ще цікаво б знати, за які такі заслуги Тернопільська обласна рада отримала дозвіл від Президента Януковича та коаліційної антиукраїнської більшості у парламенті не йти на вибори до місцевих органів влади 31 жовтня? Чи часом не за ті заклики свободівця-голови обласної ради до виборців краю, що лунали з екранів місцевих телеканалів під час виборів президента, на користь Януковича: «Не йдіть на вибори!», «Голосуйте проти всіх!»?..

Тільки тепер починаємо по-справжньому розуміти славнозвісний вислів Семюела Джонсона про те, що «патріотизм – це останній прихисток негідників». Однак автор цих слів мав на увазі якраз псевдопатріотів, які, прикриваючись патріотизмом, ховають за маскою своє справжнє обличчя. Негідники перебувають зараз в обласній раді. Бо тільки негідники можуть так нахабно брехати, не червоніючи. Ці люди не бояться ні Бога, ні людей. Вони бояться одного: не образити спонсора та не втратити своє владне «корито», до якого з порушенням закону дорвалися, а тепер фанатично тримаються за нього руками й ногами.

Наша політична сила на теренах області знаходиться в опозиції до діючої антиукраїнської влади. Під час усіх своїх виступів у місцевих ЗМІ голова Тернопільської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Василь Деревляний критикує незаконні й антидержавні дії влади Януковича і Цимбалюка в області. До того ж сьогодні всі члени партії ВО «Батьківщина», які йдуть на вибори, піддаються шантажу й погрозам з боку Цимбалюка та його оточення з РДА, а головам сільських, селищних і міських рад в жорсткій формі, з погрозами кримінальної відповідальності, дається вказівка брати участь у фальсифікації виборів на місцях на користь правлячої партії.

Але час все розставить на свої місця. І тернополяни зроблять правильний вибір. Чекати залишилося недовго.

Прес-служба Тернопільської обласної організації партії

Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».