Звернення

Голові Тернопільської обласної державної адміністрації
Цимбалюку М.М.

Засобам масової інформації

Гноблення українського народу з боку прокремлівської влади заставляє нас, жителів Тернопільської області, заявити про свою категоричну незгоду із діями Президента України, Прем’єр-міністра України та парламентської більшості.

Влада поступово перетворюється на представництво Донецької області. На відповідальні посади призначаються особи з обов’язковим походженням на сході України.

Нас заставляють забути свою історію, рідну мову, культуру. Влада знецінює гривню, збільшує ціну природного газу та комунальних послуг, допускає підвищення цін на продукти харчування. Правоохоронці займаються політичними переслідуваннями, а податківці знищують підприємців.

Антиукраїнська гуманітарна політика, яку сьогодні впроваджує міністр освіти та науки Дмитро Табачник вже призводить до переписування підручників з історії, приближення російської мови до державної. Це вбиває українця духовно.

Проте, сьогодні в діях влади вбачаються речі, які вбивають українця і фізично.

Зокрема це стосується підняття на 50 % ціни на природній газ та комунальні послуги. Зубожілий український народ не розуміє причин здачі владою національних інтересів України та умисного програшу в Стокгольмському суді справи із підприємством, яке роками грабувало нашу державу — РосУкрЕнерго. В подальшому це виразилось в державний борг в сумі 5,4 мільярди доларів США.

Підвищення цін на комунальні послуги також цілеспрямовано направлене на примусове зубожіння. Обіцяні субсидії будуть отримувати лише одиниці, і то переважно які проживають в східних областях України.

Уже всі громадяни відчули на собі додатковий друк гривні. Ціни на продукти харчування ростуть як на дріжджах.

В сукупності це може призвести до того, що дуже скоро ми будемо іти на позички до банків, віддаючи в застави свої домівки.

Ми заявляємо про те, що правоохоронні та податкові органи за нової влади перетворились на каральні органи.

Правоохоронцями фабрикуються кримінальні справи, показово швидко проходить слідство та передаються справи до суду. В той же час, чимало гучних кримінальних справ розслідуються вже роками. Особи, які роками грабували народ, повертають в Україну, бо знають, що нова влада забезпечить їм недоторканість.

Натомість, вчиняються утиски прав звичайних громадян. З боку ДАІ вже декілька разів було попереджено перевізників про недопустимість перевезення опозиціонерів на акції протесту в столицю.

Так-звана податкова реформа Азарова-Тигіпка покликана знищити мале та середнє підприємництво. Підприємці вже сьогодні відчули безпідставні перевірки та необґрунтовані накладення штрафних санкцій. Людям не відомо, для кого збираються ці штрафи, але точно не для бюджету.

Ми заявляємо про свій рішучий протест таким діям влади.

Виходячи із наведено ми вимагаємо:

1. Негайно прийняти мораторій на підвищення вартості комунальних тарифів та природного газу для населення.

2. Припинити так-звану податкову реформу у вигляді прийняття податкового кодексу, який має на меті знищити дрібне та середнє підприємництво.

3. Припинити утиски української мови та історії.

4. Припинити фабрикацію кримінальних справ та переслідування через політичні мотиви.

5. Забезпечити українцям неухильне дотримання їх прав та свобод.

13 вересня 2010 року

Тернопільська обласна організація