Зауваження підприємців Тернопільщини, щодо проекту податкового кодексу Азарова-Тігіпка

Нинішній варіант податкового кодексу потребує змістовного доопрацювання та конкретних змін. Зростання адміністративного тиску тягне за собою небажане наповнення бюджету і подолання кризових явищ в економіці, а зниження довіри до влади та збільшення тіньової економіки.

Збільшення податкових надходжень неможна проводити шляхом посилення фіскального і карального тиску на бізнес, розширення прав і можливостей контролюючих органів і посилення відповідальності платників податків.

\"\"

Враховуючи обговорення проекту податкового кодексу в підприємницьких колах на Тернопільщині пропонуємо:

1. Вважати нинішню редакцію податкового кодексу такою що потребує змістовного доопрацювання;

2. Переорієнтувати податковий кодекс з фіскально-караючого на фіскально-стимулюючий;

3. Мораторій на будь-які зміни у спрощеній системі оподаткування;

4. Єдиний соціальний внесок встановити в межах 20%;

5. Канікули по пенсійній реформі і внесках з подальшим створенням для підприємців накопичувальної системи в пенсійному фонді.

Зосередити увагу Кабінету Міністрів України потрібно насамперед на процесі створення і функціонування дієвого механізму законодавчо-нормативного, правозахисного та адміністративного врегулювання стану і діяльності вітчизняних ринків, підтримки і розвитку ринкової торгівлі насамперед у таких напрямах:

1) врегулювання питань перебування ринків у комунальній або приватній власності;

2) законне, остаточне і гарантоване вирішення проблем землевідведення та землекористування;

3) створення дієвого механізму захисту ринків загалом і кожного їх працівника від злочинних угруповань;

4) притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які причетні до незаконної передачі ринків приватним особам;

5) чітке законодавче оформлення механізмів і правове закріплення гарантій захисту інвестицій підприємця у інфраструктуру ринку;

6) спільна розробка і узгодження уповноваженими представниками ринків і територіальними адміністраціями економічно обґрунтованих тарифів на послуги, які надаються підприємцям на ринках.

Незалежна рада підприємців Тернопільщини                                                      13.09.2010р.

ППОПТЦРВПС «Захист справедливості»