Тернополяни скандували: «Ганьба Януковичу, Азарову, Литвину та Цимбалюку!»

Понад три сотні жителів Тернопільської області сьогодні, 13 вересня під стінами Тернопільської обласної державної адміністрації висловили категоричний протест діям чинної антиукраїнської влади.

\"\"

Під час свого виступу організатори акції протесту засудили антидержавну та антинародну політику Президента, уряду, коаліційної більшості у Верховній Раді України та голови Тернопільської ОДА.

\"\"

Координатор Тернопільського обласного Народного комітету захисту України Ірина Чорна під час виступу.

Зокрема ганебними, незаконними, спрямованими на зубожіння та знищення українців як нації назвали: підняття ціни на газ на 50%, підвищення житлово-комунальних послуг, підвищення пенсійного віку для жінок, новий податковий кодекс, який спрямований на знищення малого та середнього бізнесу в державі, антиукраїнська гуманітарна політика міністра освіти Табачника (переписування підручників з історії, приближення російської мови до державної), згортання свободи слова та демократії у державі, утиск прав пересічних громадян ( з боку ДАІ вже декілька разів поспіль лунали погрози перевізникам, які везли опозиціонерів на акції протесту в столиці).

\"\"

Голова незалежної рада підприємців Тернопільщини Наталія Шоломейчук під час виступу.

\"\"

Член незалежної ради підприємців Тернопільщини Елеонора Миколів під час виступу.

Ці та інші дії влади змушують українців боротися за свої права та свободи.

\"\"

Голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Василь Деревляний під час виступу.

З численними запитаннями до влади: «Януковичу, де дешевий газ?», «Олігархам зелена дорога, малому бізнесу кайдани?!», «Невже ми не потрібні власній державі?» та обуренням люди скандували: «Ганьба Януковичу та Азарову! Ганьба Цимбалюку!».

\"\"

В разі, якщо вимоги пікетувальників не будуть враховані, організатори та всі присутні пригрозили регулярними та ще масштабнішими акціями протесту.

\"\"

Заступник голови ТОО ВО \”Батьківщина\” Володимир Бойко зачитав звернення до Президента, Прем\’єр-міністра, Голови Верховної Ради України, голови Тернопільської ОДА з переліком вимог пікетувальників.

Наразі звернення з переліком вимог було передано голові Тернопільської обласної адміністрації.