Василь Деревляний: «Сьогодні як ніколи єдність нації є обов’язковою»

Виступ народного депутата України, голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного на акції протесту, 13 вересня під стінами Тернопільської ОДА:

\"\"

– Сьогодні ми зібралися тут, щоб висловити свій протест антиукраїнській владі: Януковичу, Азарову, Литвину та на місцевому рівні: Цимбалюку , Коломійчуку та іншим чиновникам з РДА області, щоб сказати своє «Ні»:

Ні розграбуванню України! Ні підвищенню тарифів на газ! Ні підвищенню тарифів на житлово-комунальні послуги! Ні підвищенню пенсійного віку для жінок! Ні знищенню малого та середнього бізнесу через азаровсько-тігіпківський податковий кодекс! Ні підвищенню цін на продукти харчування! І однозначне «ТАК!»:Українцям гідне життя! Україні – процвітання!

На сьогоднішній день ця олігархічна банда на теренах нашої область робить все, щоб жити людям ставало все гірше. Сьогодні вони піаряться у засобах масової інформації надуманими «заслугами», а по суті, лише гноблять дрібних підприємців, дерибанять землю та комунальну власність області, виконують передвиборчі вказівки свого керівництва з Партії регіонів. Нещодавно, голова ОДА Цимбалюк одним розпорядженням віддав всю спиртову галузь краю, а спиртзаводи приносили чималі доходи до бюджету, своїм партійцям, які займають високі державні посади в Києві.

На сьогодні ви бачите, що через своїх представників у РДА, ця привладна банда тероризує та шантажує сільських голів, заставляючи їх брати участь у фальсифікаціях виборів місцевих органів влади на користь Партії регіонів. Вони тиснуть на фермерів, директорів шкіл, лікарів, залякують та підкуповують як кандидатів так і виборців. Я хочу сказати, що навіть за Кучми таких речей не було!

Щоб знову не сталося так, як під час виборів Президента, коли за 80 гривень чи через заклики псевдопатріотів: «Голосуйте проти всіх!», ми стали жертвами режиму Януковича-Азарова, сьогодні ми всі разом повинні не допустити фальсифікації та провокації на своїх виборчих дільницях у містах, районах, селах та селищах.

В той час, коли вирішується доля нації, ми повинні оминути пастку, заготовану правлячою політичною силою, паску у 150 гривень за голос, обіцяні соціальні виплати чи інший блюзнірський обман, задля їхньої перемоги. Ми всі як один акціями протесту у кожному районі, місті та селі повинні постійно нагадувати нашу позицію і нагадувати про свої права владі як в області так і на всеукраїнському рівні. Хочеться запитати, де сьогодні ті українські партії, які голосно закликали людей не йти на вибори Президента, чи голосувати проти обох кандидатів, невже ці недалекоглядні політики не знали, що нинішня влада віддасть Росії Чорноморський флот України чи, що міністром освіти стане Табачник… Та ні, вони все знали і вони вже отримали свою подяку від Януковича, а на все, що сьогодні відбувається їм, вочевидь, байдуже! Але не байдуже нам, не байдуже тим людям, які виходять на акції протесту, які пікетують обласні адміністрації, Верховну Раду. І ми, 7 вересня мали нагоду побачити за металевими щитами та плечима тисяч правоохоронців «демократію» Януковича, а також страх Януковича та його оточення. Адже діюча влада прийшла на свої пости незаконно, шляхом фальсифікації виборів, і вони добре знають, що їх дії рано чи пізно викличуть ще більше агресії та протесту українців. Вони бояться цього і ховаються від людей.

\"\"

Я хочу пригадати, коли ми у 2006 році збиралися на театральному майдані, пан Цимбалюк вийшов на сцену і привселюдно назвав Януковича бандитом. Сьогодні ж він сам бандит, бо є членом команди Януковича та тероризує всю область, порушуючи чинне законодавство.

У 2006 році ми вже показали, що в єдності сила народу, і нам вкотре потрібно повернути ту славну історичну подію, коли було повалено «кучмізм». Тому, сьогодні як ніколи єдність нації є обов’язковою.

За нами правда і ми переможемо!

Слава Україні!