Юлія Тимошенко: Влада Януковича вже сфальшувала місцеві вибори

Лідер партії \”Батьківщина\” Юлія Тимошенко заявляє, що рішення Центральної виборчої комісії про формування складів територіальних виборчих комісій може призвести до майже повної відсутності представництва партії \”Батьківщина\” в тервиборчкомах.

\”Від \”Батьківщини\” навіть по самим кращим очікуванням, які є, це не більше однієї людини в територіальних виборчих комісіях, але в той же час зараз по певним домовленостям від \”Батьківщини\” взагалі не приймають, а приймають від Української соціал-демократичної партії, тобто можна так, що три, які на Блок Юлії Тимошенко взагалі від Української соціал-демократичної партії\”, – сказала Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції, повідомляє її персональний сайт.

На думку лідера \”Батьківщини\”, існує реальна загроза відсутності представництва від її партії на виборах до органів місцевого самоврядування.

\”Мова йде про те, що в принципі може не бути від нашої партії по багатьом територіальним комісіям людей зовсім, але якщо і будуть, то зрозуміло, що абсолютно не рівно, не пропорційно, не чесно\”, – пояснила вона.

\”Навіть якщо просто порахувати грубо, то владна коаліція – Партія регіонів, комуністи і Народна партія Литвина – це дев\’ять людей, а від усієї опозиції, а це виходить у нас дванадцять партій, всього шість людей. Думаю, що ви можете побачити, що в кожній територіальній комісії вже апріорі по порядку кількісного формування буде чисельна більшість у правлячої коаліції\”, – констатувала Юлія Тимошенко.

Крім того, лідер партії «Батьківщина» зазначила, що більшість Центральної виборчої комісії знаходиться в прямому підпорядкуванні адміністрації президента та Партії регіонів

\”В Центральну виборчу комісію входить 15 осіб, і з них прямими членами Партії регіонів є 9 людей, включаючи і представників правлячої коаліції. Ці 9 людей голосують разом, як годинник, і підпорядковані вони пану Льовочкіну в адміністрації президента, він їм дає вказівки, він повністю регулює ситуацію, вони повністю на телефонному зв’язку знаходяться з адміністрацією президента\”, – додала вона.

Юлія Тимошенко повідомила, що ЦВК сформувала у Київській та Львівській областях тервиборчкоми із представників, запропонованих псевдоорганізаціями \”Батьківщини\”.

\”Центральна виборча комісія у Київській і Львівській області прийняла пропозиції до складу територіальних виборчих комісій від фіктивних осередків \”Батьківщини\”, тобто від фальшивих партій, проігнорувавши і рішення всіх органів нашої партії, наші листи, по суті справи, фіктивні осередки партії \”Батьківщина\” легалізовані більшістю ЦВК, яка підпорядкована адміністрації президента\”, – підкреслила Тимошенко.

Таким чином, за її словами, партія \”Батьківщина\” викреслена з виборчого процесу у Київській та Львівській областях.

\”В такому контексті вибори, по суті, вже сфальшовані, тому що не треба проводити виборів, треба просто написати протоколи, проштампувати \”трійками\” і відправити їх в ЦВК, яка без розбору прийме ті протоколи, які таким фальшивим чином зроблені. Немає в територіальних виборчих комісіях контролю від опозиції\”, – резюмувала Юлія Тимошенко.

Лідер партії \”Батьківщина\” вважає, що міжнародне співтовариство та впливові європейські структури повинні володіти інформацією щодо реальних справ та дій теперішньої влади у процесі організації виборів.

\”Найближчим часом, в найближчі дні я виїжджаю туди, щоб провести персонально зустрічі з усіма керівними органами Парламентської асамблеї Ради Європи та Ради Європи. Я буду доносити до політичного керівництва, а також до політичних інституцій Європейського Союзу одну тільки думку, що місцевих виборів в Україні, по суті, не буде. Буде написання протоколів і через керовану ЦВК їх легалізація\”, – наголосила вона.

Юлія Тимошенко підкреслила, що у разі збереження існуючого стану підготовки до виборів її політична сила не визнає результатів такого волевиявлення.

\”Я хочу заздалегідь сказати, що партія \”Батьківщина\” ці вибори не визнає, і ми зробимо все необхідне, що тільки зможемо зробити як політична сила, щоб переконати світову спільноту, якщо правила не зміняться у проведенні виборів, щоб світова спільнота також розглянула питання невизнання місцевих виборів в Україні\”, – зазначила вона.

Крім того, лідер \”Батьківщини\” повідомила, що її команда направить до ОБСЄ всю інформацію щодо незаконних дій влади у підготовці, організації та проведенні місцевих виборів.

\”Ми розгорнутий звіт по всьому, що відбувається по підготовці до місцевих виборів, направляємо до ОБСЄ, і я також буду мати зустрічі і буду їх організовувати з керівництвом ОБСЄ для того, щоб можна було фактажем, який ми сьогодні маємо, довести, що місцевих виборів як виборів взагалі в Україні не буде\”, – підкреслила Юлія Тимошенко.

www.byut.com.ua