У Козові «бютівці» протистоять свавіллю влади

23 вересня, відбулася 25 сесія Козівської районної ради 5 скликання.

На порядок денний сесії було винесено півтора десятка питань, але першим – найбільш наболілим – про недовіру голові Козівської районної державної адміністрації Юрію Пудлику.

\"\"

Депутати фракцій «Батьківщина» та «Пора» заблокували трибуну, у зв’язку з тим, що голова районої ради Микола Погайдак вніс окремо це питання на голосування, аби зняти його з порядку денного. Присутнім у залі було зрозуміло, що депутати, які «залежні» від влади, не підтримають цього рішення. Тому, «бютівці» та «пористи» вимагали, щоб питання було проголосовано пакетом, до якого включено 15 проектів рішень соціально-економічного життя району.

Поки тривав процес блокування, присутні у залі гості та депутати дізналися, що постійна депутатська комісія з питань законності, охорони громадського порядку та боротьби із злочинністю прийняла РІШЕННЯ включити дане питання на розгляд сесії. Натомість Президія райради, до якої входить більшість депутатів підлеглих козівській владі, РЕКОМЕНДУВАЛА, не включати його у порядок денний. На цьому й будувалася «гра» голови райради. Проте, під час блокування трибуни, депутати почали розповідати про свавілля чинної влади. Так чи інакше, громадськість району ставала свідком ганебної діяльності верхівки Козівщини.

Зокрема, депутат Володимир Прокопів розповів як керівник райдержадміністрації Юрій Пудлик розпочав політичні переслідування. Володимир Прокопів виступив на 24 сесії Козівської райради 14 травня ц.р. з критикою діяльності місцевої влади. Це була п’ятниця. А вже наступного робочого дня, у понеділок, почув погрози, що працювати в райдержадміністрації він не буде (пан Прокопів займав посаду головного спеціаліста відділу фізичної культури і спорту Козівської РДА). І маховик розправи закрутився із шаленою швидкістю. У вівторок голова РДА створив комісію, яка сфабрикувала акт про його відсутність на роботі. І звільнили його нібито за прогул. Це виявилось цілковитою неправдою. Володимир Прокопів довів це у суді. Такого свавілля не було навіть за совєтських часів та Кучми.

Депутати райради заслухали це питання оперативно ще у травні на засіданні комісії. Рішення не приймали ніякого, щоб не створювати нездорового інформаційного ажіотажу щодо Козівського району. Вирішили дочекатися розгляду справи у суді. І коли Володимир Прокопів виграв справу, голова адміністрації Пудлик всіляко намагається приховати цю інформацію.

\"\"

У матеріалі, наданому депутатом від опозиції виправлено все, що не хвалить владу.

Згодом, стала узагалі недоступною для друку статей опозиційних депутатів районна газета «Вільне слово». Будь яка критика чинної влади заборонена на теренах Козівщини. А критикувати є за що. Наприклад, депутати вже виявили 60 тисяч гривень нецільового використання коштів чинною владою на виготовлення друкованої продукції із рекламою товарів, робіт і послуг, які виробляють суб’єкти підприємницької діяльності, фізичними та юридичними особами Козівського району. 90% тиражу цього видання, яке депутатам навіть не продемонстрували перед друком, сьогодні припадає пилюкою в приміщенні районного управління економіки. Викликає багато питань і щодо ремонт даху адміністративної будівлі Козівської райради та адміністрації. На ці роботи витрачено майже 500 тисяч гривень, хоча за ринковою вартістю дах можна було зробити чи не в двічі дешевше. Дивує, що роботи ці виконувала бригада з іншого району, а не козівські майстри. Особливо обурює мешканців Козови, що без громадського обговорення у райцентрі споруджено і функціонує без жодної документації та акту введення в експлуатацію комплекс із зберігання та переробки зерна на 59 тисяч тонн. Нині цей комплекс – біль душі кожного козівчанина. З липня до березня це підприємство забруднює Козову у страшних недопустимих вимірах, вантажівки руйнують й так розбиті дороги, а понаднормовий шум негативно впливає на здоров’я людей. Коли ж підприємство включає на повну потужність свої агрегати, то від підвищеною вібрації уся Козова аж трясеться, а стіни у навколишніх будинках потріскали як від землетрусу. І чинна влада не вчинила жодного кроку, щоб припини незаконну діяльність цього підприємства. Напевно, має зиск від їхньої діяльності.

\"\"

Але найцинічніше те, що в Козові розпочалося будівництво аналогічного комплексу, але вдвічі потужнішого. Козівчани в розпачі, а влада ніби нічого не помічає.

Ряд працівників РДА спіймані на отриманні хабарів, а проти завідуючого районного відділення освіти відкрита кримінальна справа та чи отримають вони заслужене покарання? Викликає тривогу й те, що працівники райдержадміністрації активно втручаються у виборчий процес. За неофіційною інформацією, відбуваються індивідуальні бесіди-залякування з підприємцями, авторитетними особистостями аби вони йшли на вибори лише від Партії регіонів або взагалі не йшли. Нині даються усні вказівки працівниками РДА, головам сільських рад шукати і подавати кандидатів на членів сільських виборчих комісій від Партії регіонів, комуністичної партії, народної партії Литвина, християнсько-демократичного союзу Жванії, що є грубим порушенням Закону «Про вибори депутатів місцевих рад».

Керівництво райради змушене було розблокувати роботу сесії – оголосили перерву, під час якої засідала президія районної ради та постійна комісія з питань законності, охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю. Депутати і керівництво райради та адміністрації домовились, що сесію не закривають. На другому пленарному засіданні заслухають звіт голови РДА Юрія Пудлика. Сесія запланована на 29 вересня.