Привладна злочинна антиукраїнська партія застосувала у Тернополі нову жорстку передвиборчу технологію

Під час прес-конференції, 27 вересня голова Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина» Василь Деревляний розповів про рейдерське захоплення Тернопільської міської партійної організації «Батьківщина».

За перевіреним принципом «розділяй та володарюй» партія влади взялася за відсторонення з виборчих перегонів у місті Тернополі свого основного опонента і єдину істинну опозицію – партію «Батьківщина». Так, за словами народного депутата Василя Деревляного, на сьогодні, коли по області заплановані чи вже відбулися конференції з висунення кандидатів у депутати за партійними списками на вибори до місцевих органів влади, стало відомо, що у ТВК міста Тернополя вже зареєстрований список партії «Батьківщина», який не відповідає дійсності.

Як усе відбувалося? У неділю, 26 вересня, напередодні проведення міської партійної конференції щодо затвердження списків кандидатів у депутати до Тернопільської міської ради, мало відбутися бюро міської організації партії. Однак ні голова міської організації Сергій Кирик, ні його перший заступник Олексій Сандій на бюро не з’явилися. Їхні телефони також мовчали. А згодом, 27 вересня о 9годині 30 хвилин надійшла інформація з міської територіально-виборчої комісії (ТВК) про те, що міська партійна конференція щодо затвердження списків кандидатів у депутати до Тернопільської міської ради вже відбулася і до ТВК уже подані відповідні списки за підписом голови міської організації Кирика С.К., завірені печаткою.

Василь Деревляний заявив, що такі списки є нелегітимними, як є нелегітимною і загадана «конференція».

\"\"

— Згідно Статуту нашої партійної організації напередодні виборчої компанії та конференції з висунення кандидатів у депутати, повинні проводитися збори в первинних партійних організаціях, щоб висунути делегатів на конференції (за квотою 1 чоловік від 50 членів партії), а також всі партійні організації мали провести бюро для скликання самої конференції, — зазначив Василь Деревляний. — Та зараз ми маємо інформацію, що цих статутних вимог Тернопільська міська організація не виконала, бо збори первинних осередків відбувалися без кворумів, а бюро узагалі не було проведено, також через відсутність кворуму. Окрім цього, згідно виборчого законодавства проведення конференцій повинно відбуватися від 27 вересня, а реєстрація списків у ТВК – 29 вересня. Запроданці ж викрали печатку, провели конференцію 26 вересня і станом на сьогодні, 27 вересня, закликавши голову ТВК (всі знають, що це член партії регіонів) зареєстрували свій список. Тому очевидно, що така конференція, яку провели зрадники, не є дійсною і списки зареєстровано незаконно.

За інформацією, взятою у ТВК цей лже-список очолили зрадники, які продалися, або яких змусили погрозами брати участь у згаданій провокації, а саме голова Тернопільської міської партійної організації «Батьківщина» Сергій Кирик, заступник голови Тернопільської міської партійної організації «Батьківщина» Олексій Сандій, члени бюро Тернопільської міської партійної організації «Батьківщина» Євген Мельничук та Ольга Шахін і під п’ятим номером працівник Тернопільської міської партійної організації «Батьківщина» Роман Чемний. Передчуваючи, що конференція міської організації не буде проведена у визначені терміни, через порушення Статуту головою міської партійної організації та невиконання рішень керівних органів вищого рівня, Кирика С.К. було звільнено від виконання обов’язку голови Тернопільської міської партійної організації «Батьківщина» рішенням бюро Тернопільської обласної партійної конференції від 26 вересня 2010 року. Очевидно, що після звільнення підпис Кирика С.К. немає законної сили.

— Я не можу сьогодні зрозуміти причин, які змусили їх зробити такий ганебний крок, адже деякі люди, які ввійшли до п’ятірки цього брехливого, незаконного списку були в прохідній частині істинного партійного списку, який ми, згідно Закону висунемо на конференцію 28 вересня, — заявив голова ТОО ВО «Батьківщина». — Та в одному я переконаний на сто відсотків — за цими людьми закріпилося клеймо – зрадник та мерзотник і ними вони залишаться для нас і для всіх тернополян назавжди.

Єдині мотивами у новоспечених запроданців, на думку Василя Деревляного, пана Сандія партія влади разом зі спецслужбами могли «підчепити на гачок» через його бізнесову діяльність, а Сергієві Кирику могли вкотре нагадати про його кримінальне минуле.

Загалом же, як заявив народний депутат, обласна організація партії «Батьківщина» вже заявила правоохоронним органам про викрадення печатки міської організації. Також існує підозра про викрадення оргтехніки з офісу міської «Батьківщини».

Сьогодні ввечері має відбуватися конференція міської партійної організації «Батьківщини» щодо обрання голови організації. А на завтра заплановане проведення міської партійної конференції щодо затвердження списків кандидатів у депутати до Тернопільської міської ради.

29 вересня партія «Батьківщина зареєструє істинний список кандидатів в депутати до Тернопільської міської ради у міській ТВК.