ЗАЯВА

голів районних організацій та членів бюро Тернопільської обласної організації партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

Ми, голови районних організацій та члени бюро Тернопільської обласної організації партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», від імені всіх членів партії Тернопільської області заявляємо про те, що виборча кампанія 2010 року до органів місцевого самоврядування супроводжується небаченими до цього часу утисками з боку органів влади.

Використовуючи усілякі методи, представники райдержадміністрацій, а також правоохоронних та контролюючих органів, застосовують шантаж, підкуп та погрози до авторитетних членів партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», які претендують на депутатські мандати в органах місцевого самоврядування та на посади сільських, селищних, міських голів.

Представники бюджетної сфери, серед яких відомі жителям області держслужбовці, вчителі, лікарі, працівники сфери культури, були попереджені керівництвом районних державних адміністрацій та профільних управлінь і відділів РДА про загрозу звільнення із займаних посад в разі їх висування кандидатами в депутати місцевих рад, на посади сільських, селищних, міських голів від партійних організацій Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Водночас партійцям, які займаються підприємництвом, загрожують щоденні візити податківців або інших «збирачів данини» із числа правоохоронних та контролюючих органів.

Мають місце спроби підкупу та інші методи, запроваджені міліціонером Цимбалюком, який сьогодні представляє антиукраїнський режим Януковича в Тернопільській області.

Ми, голови районних організацій та члени бюро Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», з гордістю заявляємо, що партійний актив, не зважаючи на перелічені спроби розвалити нашу політичну силу, залишається незламним та вірним програмним засадам партії.

Однак і всередині нашого середовища з’явились продажні зрадники в особі колишнього голови Тернопільської міської партійної організації Сергія Кирика та його кума, а одночасно й заступника Олексія Сандія.

Переслідуючи власні корисливі мотиви, вказані особи, за активної підтримки Партії регіонів, вчинили спробу захоплення Тернопільської міської організації партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», бажаючи перетворити організацію на власність кількох родин.

Так, Сергій Кирик зажадав у майбутньому складі міської ради «торгувати» одночасно двома голосами. Для цього він прагнув тримати депутатське посвідчення не лише в своїй кишені, але й у кишені своєї дружини. А Олексій Сандій вирішив, що було б непогано обговорювати питання роботи архітектурної чи земельної комісії Тернопільської міської ради в сімейному колі, а тому захотів бачити депутатом свого новоспеченого зятя.

Ми, голови районних організацій та члени бюро Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», заявляємо, що надання переваги родинним інтересам при формуванні списків кандидатів у депутати є несумісним із статутними вимогами партії ВО «Батьківщина», а також елементарними моральними цінностями кожної людини.

Ми переконані, що очищення партійних рядів від родин Сергія Кирика, Олексія Сандія та ще невеличкої групи політичних пристосуванців згуртує ідейних членів партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та зміцнить довіру до нашої політичної сили серед виборців краю.

Одночасно ми вдячні тим членам партії, які демонструючи свою єдність та незламність, не піддаються на жодні погрози та підкупи.

Ми й надалі залишаємось незламною монолітною опозиційною командою, здатною протистояти антиукраїнській владі Янукович та захищати інтереси громадян.

Прийнято на розширеному засіданні бюро Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» 5 жовтня 2010 року