Не зважаючи на супротив членів Тернопільської міської виборчої комісії «Батьківщина» таки подала документи про відкликання «тушок»

22 жовтня о 12:00 годині голова Тернопільської міської організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Андрій Артимович прибув у Тернопільську міську виборчу комісію, щоб зареєструвати рішення ІХ конференції партійної організації про відкликання кандидатів в депутати в багатомандатному виборчому окрузі та одномандатних мажоритарних виборчих округах, поданих всупереч законодавству та Статуту партії Кириком С.К.

Після того, як одна із членів комісії розпочала прийом та реєстрацію документів, голова Тернопільської міської виборчої комісії Чорнозуб І.І. відібрав журнал реєстрації вхідної документації та повідомив, що ніхто ніяких документів реєструвати не буде. При цьому голова ТМВК не обґрунтував своїх дій.

В подальшому, ігноруючи вимоги про продовження реєстрації документів, поданих Артимовичем А.І., членами комісії здійснювався прийом та реєстрація документів від інших громадян, кандидатів в депутати, довірених осіб.

Про порушення законодавства про звернення громадян головою, секретарем та членами Тернопільської міської виборчої комісії було повідомлено народного депутата України Деревляного В.Т., який, у відповідності до норм Закону України «Про статус народного депутата України» прибув у приміщення комісії та почав вимагати усунення порушень законодавства.

Однак, після цього члени комісії за вказівкою голови Чорнозуба І.І. покинули приміщення комісії. В свою чергу Чорнозуб І.І. пояснив, що робота комісії заблокована представниками Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», не зважаючи на те, що в приміщенні було всього троє представників ВО «Батьківщина», які ні фізично, ні в будь-який інший спосіб не перешкоджали членам комісії у виконанні покладених на них обов’язків.

З метою усунення явних порушень закону народним депутатом України Деревляним В.Т. негайно подано ряд депутатських звернень, в тому числі до голови Тернопільської ОДА та прокурора Тернопільської області. Окреме звернення направлено у Центральну виборчу комісію.

Лише о 17:00 годині до приміщення ввійшов голова Тернопільської міської виборчої комісії Чорнозуб І.І., який заперечив свої попередні слова, та дав вказівку зареєструвати документи про відкликання «тушок».