Юлія ТИМОШЕНКО: «Прошу жителів усіх районів Тернопільської області підтримати на виборах 31 жовтня кандидатів від партії «Батьківщина»

Президент Віктор Янукович своєю антисоціальною політикою «об’єднує» Україну. Таку думку озвучила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час зустрічі з журналістами.
«Він «об’єднує» Схід і Захід, Південь і Північ, тому що сьогодні люди одну і ту саму біду відчувають в кожному куточку нашої країни однаково, і вони починають гуртуватися», – сказала вона.

Лідер партії «Батьківщина» звернула особливу увагу на те, що в країні все частіше стихійно відбуваються мітинги протесту.

«Подивіться, студенти повстали, вони ж повністю були скоординовані від Донецька до Закарпаття. Подивіться, підприємці зараз повстають, вони були біля парламенту кілька днів тому», – зазначила вона.

«Там більше стояло представників Луганської та Донецької областей, ніж людей, які приїхали із Західної України. Вони не просто стояли, вони обнімалися, обмінювалися проблемами. Вони дійсно ставали однією національною командою», – уточнила Тимошенко.

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликає політиків та громадян всіма засобами захищати інтереси держави.

«Зараз під загрозою газотранспортна система України, тому що владою Януковича майже все підготовлено під створення спільного підприємства. Треба серйозно, спільно працювати всіма можливими парламентськими та непарламентськими засобами», – сказала Юлія Тимошенко.

Лідер партії «Батьківщина» переконана в необхідності денонсування всіх угод, які підписані всупереч національним інтересам країни.

«Після того, як цю владу буде відсторонено, нам буде треба все це повернути на свій початок. Нам потрібно буде денонсувати всі угоди, які протирічать національним інтересам України. Нам потрібно буде повернути державі ті державні монополії, які зараз вони намагаються, по суті, через СП привласнити. Це серйозний напрямок нашої сьогоднішньої і майбутньої роботи», – вважає вона.

Водночас, на думку Юлії Тимошенко, зміна влади можлива за умови забезпечення свободи слова та проведення справжніх виборів.

«У державі необхідно забезпечити дві важливі складові, які дозволять нам йти і, по суті, цю владу прибрати з країни. Перше: потрібно зберегти, по можливості, свободу слова, а ще головне – потрібно зберегти вибори як такі», – пояснила лідер партії.

На переконання Юлії Володимирівни, «нам потрібно закінчувати з усіма нашими скаргами на президентські вибори, на погані рішення Януковича. Ми ж із вами нічого іншого від цієї влади не очікували. Можливо, ви думали, що прийшов демократ або борець за Україну й ваші права? Ні. Тому не має сенсу критикувати, скаржитися та лаятися. Наш шлях – це чіткий план дій».

\"\"

Юлія Тимошенко закликала тернополян не голосувати за клон партії «Батьківщина», який йде на вибори у місті Тернополі під №9.

Тож досить сліпо вірити в месій, у нові янгольські політичні обличчя, у треті сили, у добрих, справедливих гетьманів – це омана, авантюрна гра в лотерею, ціною в життя. Треба нарешті визнати, що дев’ятнадцять років будівництво країни віддавали на розсуд невігласів та самодурів без загального Проекту розбудови України, навколо якого мав бути досягнутий суспільний консенсус і який не був би підлаштований під будь-які політичні або меркантильні інтереси. Цей Проект побудови України мусить увібрати в себе сукупний інтелект та досвід людей, які готові служити Україні.

Саме тому, за словами Юлії Тимошенко, 27 жовтня вона презентуватиме інтернет-портал «Проект України III тисячоліття», де будь-хто зможе взяти участь не тільки в обговоренні проекту принципово нового тексту Конституції, але й залучиться безпосередньо до створення тіла даного документа. Ресурс пристосований до роботи в режимі саморегулювання. Лідер «Батьківщини» пообіцяла, що користувачі «як в анонімному режимі, так і в режимі реєстрації» самі з власного середовища вибиратимуть модераторів рубрик, що в майбутньому перетворяться на окремі розділи Основного Закону.

Як повідомила Ю.Тимошенко, після цього буде вироблена Концепція Конституції України, і лише потім почнеться формування відповідного законопроекту.

Але все це – на перспективу. На часі ж місцеві вибори. Саме вони є першим боєм із новою владою за життя кожної родини, за життя кожного малого підприємства, за чесні тарифи, за достатні гроші для життя громад. Мафіозно-олігархічна влада нині активно пускає метастази в місцеву владу, у жорстке підвищення тарифів, в окупацію земель, лісів, парків, узбереж. Вибори 31 жовтня, за словами Ю.Тимошенко, це можливість відсікти ці метастази й покарати владу за брехню. «Якщо цього не відбудеться, влада розцінить це як нашу мовчазну згоду на подальше здирництво й закручування гайок».

По суті, цьогорічні місцеві вибори – це апробація Партією регіонів своїх «фірмових» фальсифікацій. Янукович з компанією добре розуміють: якщо фальсифікації «пройдуть» зараз – то так само вони пройдуть і на майбутніх парламентських і президентських виборах. Саме тому Юлія Тимошенко закликає громадян пам’ятати про свою персональну відповідальність за країну.

«Треба раз і назавжди визначитися, яку нову країну ми хочемо будувати. Якщо ми хочемо будувати таку нову країну, як сьогодні пропонує Янукович, то тоді треба задати питання кожному з нас – а хто потім буде нести відповідальність за те, що ми їм можемо дозволити побудувати?», – вважає вона.

«Нова країна за їхнім баченням – це територія, якою вони володіють, як акціонерним товариством закритого типу, це є територія, яку вони відчувають своєю власністю, а народ України за їх розумінням – це є ще один фінансовий потік, який вони так само сприймають як джерело своїх додаткових доходів. А якщо громадяни України будуть миритися з таким ставленням до своєї країни і до себе особисто, то тоді висновки треба робити не владі, а всім нам, громадянам України. Робити висновки, як захищати Україну, що треба робити, щоб її так не принижували, і чи здатні ми бути нацією, яка в змозі боротися за свій власній дім, за свою власну землю, за свою власну країну, за її конкурентоспроможність у світі», – заявила Юлія Тимошенко.

Також лідер біло-сердечних дала чітко зрозуміти, що її політична сила не визнає результати виборів у Львівській, Київській областях та місті Тернополі, оскільки «Батьківщину» виключено з виборчого процесу.

«Ми вже сьогодні не визнаємо результатів виборів по Львівській, Київській областях та місту Тернополю, де за вказівкою Януковича зареєстровані списки фальшивих організацій партії «Батьківщина».

За її словами, в цих областях громадяни позбавлені можливості голосувати за справжню партію «Батьківщина». «Туди йдуть не наші депутати, люди в цих областях і в місті Тернополі позбавлені права вибору», – зазначила вона.

Саме тому Юлія Тимошенко закликала тернополян не голосувати за клон своєї партії, який йде на вибори у місті Тернополі під №9. Та, разом з тим, вона звернулася до жителів усіх районів Тернопільської області з проханням підтримати на виборах списки партії «Батьківщина» до місцевих рад, а також кандидатів від цієї політичної сили по мажоритарних округах, кандидатів на посади сільських, селищних, міських голів від «Батьківщини».

Артем Стронович