Василь Деревляний «Сьогодні діюча антиукраїнська влада ціленаправлено проводить репетицію виборів до Парламенту»

В прямому ефірі Тернопільського обласного державного телебачення, 28 жовтня народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний закликав галичан не дозволити діючій владі провести вже сплановані фальсифікації виборів.

— Як можете оцінити виборчу кампанію? Ви неодноразово заявляли, що сьогодні найбільше від терору та тиску влади постраждала ваша політична сила, навіщо владі фальшувати саме списки «Батьківщини»?

— З самого початку вся Україна на місцеві вибори пішла з порушеннями виборчого законодавства, адже антиукраїнська коаліційна більшість у Верховній Раді України прийняла під себе Закон, який по своїй суті не є справедливим до виборців і опозиційних партій.

Я переконливо заявляю, що сьогодні партія «Батьківщина» є найстрашнішою для діючої злочинної влади. Підтвердженням цього є ті погрози та репресії, яким піддається наш лідер Юлія Тимошенко, від яких вже постраждало чимало наших членів партії. Також, це фальсифікація списків та підкуп цілих партійних осередків і все це задля розколу та знищення свого основного опонента – партії «Батьківщина», яка рішуче повстала проти режиму Януковича-Азарова.

Приємно повідомити, що попри всі підніжки влади, вчора, 27 вересня було відкликано фальшиві списки з Львівської обласної ТВК, а в Києві юстиція таки зареєструвала нового голову Київської обласної партійної організації ВО «Батьківщина».

Разом з цим влада Тернополя продовжує ігнорувати наші вимоги та букву закону. Вчора я особисто зустрічався з губернатором Тернопілля Цимбалюком, вручив йому звернення Юлії Тимошенко та мої, як народного депутата, з вимогою припинити порушення Закону міською ТВК та міською юстицією. Адже міська юстиція відмовляється внести зміни про обрання нового голови міської партійної організації ВО «Батьківщина».

Нагадаю, що ще 22 жовтня ми звернулися до міської ТВК, зареєструвати рішення ІХ конференції партійної організації про відкликання кандидатів в депутати в багатомандатному виборчому окрузі та одномандатних мажоритарних виборчих округах, поданих всупереч законодавству та Статуту партії Кириком. Наші документи відмовилися зареєструвати, але після довгих дискусій та вимог ми заставили голову міської ТВК дотриматися чинного законодавства. Рішення, прийняте на зборах міської ТВК, щодо нашого звернення, нам так і не повідомили, чим знову ж таки порушено букву Закону.

Вину за таке беззаконня я покладаю на голову ОДА, який саме повинен відповісти за прозорість та законність у роботі всіх ТВК та ДВК, проведення чесних виборів в області. І я переконаний, що ми оскаржуватимемо результати виборів, якщо беззаконня та фальсифікації будуть продовжуватися.

— Подейкують, що вибори до місцевих органів влади є репетицією виборів до Парламенту. Ваша думка?

— Я хочу сказати, що сьогодні діюча антиукраїнська влада ціленаправлено проводить репетицію виборів до Парламенту. Я переконаний, що, якщо ми галичани, жителі Західного, найбільш патріотичного краю, сьогодні дозволимо реалізувати владі всі їх сплановані фальсифікації то, однозначно, в подальшому вони матимуть «зелену» дорогу по перевірених незаконних методах проведення виборів та правління державою.

— В Тернополі дуже активно проходить агітаційна компанія. Як ваша політична сила готувалася до грядущих виборів?

— Звісно, ми не мали таких великих коштів як партія влади на агітацію. Але ми прозоро і чесно у партійній газеті «Наша Батьківщина» у кожному районі нашої області висвітлили інформацію про всіх наших кандидатів у депутати, кандидатів на міських, селищних та сільських голів. Серед наших кандидатів ви не знайдете жодної людини, яка не є наших членом партії.

Разом з цим ми звертаємося до жителів міста Тернополя не голосувати за №9 у виборчому бюлетені, адже під цим номером до Тернопільської міської ради намагаються потрапити зрадники та запроданці, які лише використовують назву партії «Батьківщина». Вони на сьогодні жодного відношення до нашої політичної сили не мають.

В свою чергу звертаюся до всіх жителів кожного району нашої області підтримати кандидатів, висунутих партією ВО «Батьківщина» на посади сільських, селищних та міських голів, кандидатів в депутати до сільських, селищних, міських та районних рад та тих, кому партія ВО «Батьківщина» надала підтримку.

— За декілька днів вибори до місцевих органів влади. Що ви як народний депутат та ваша політична сила на теренах області зробили в інтересах Тернопільщини та її жителів?

— Важливою на теренах нашого краю була робота по видачі актів на землю. Що цікаво, відколи Україна виборола незалежність, у парламенті ні націоналісти, ні демократи, ні хтось інший цього не зробили. Чому вони, псевдо-патріоти, не зверталися до Президентів, Прем\’єрів, щоб корінна нація – українці – отримала право на користування землею. Лише з ініціативи Юлії Тимошенко, коли вона перебувала на посаді Прем\’єр-міністра, це питання вдалося зрушити з “мертвої” точки (на цю ініціативу Урядом було виділено понад 5 мільйонів гривень). За короткий час (жовтень-грудень 2009 року) було видано близько 27 тис. державних актів на землю в Тернопільській області. Земельні управління вже за Президента Януковича мали б продовжувати видачу актів на землю, однак поступила команда призупинити видачу державних актів на землю українцям. Тобто у планах влади не турбота про народ, щоб він отримав землю, а її дерибан, як нині це робиться.

Також урядом Юлії Тимошенко була розроблена програма розбудови медичних закладів, особливо на селі. Я особисто брав участь у підготовці даних по кожній сільській раді щодо необхідності ФАПів. Планувалося збудувати та провести реконструкцію 106-ти ФАПів в нашій області, де на першому поверсі мали би бути фельдшерсько-акушерські пункти, на другому – створюватися житлові умови для молодих спеціалістів, а поряд – 50 сотих землі, наданих сільрадою для ведення підсобного господарства. Ці проекти вже було погоджено та розпочалося фінансування, однак тодішній Президент Ющенко зробив усе можливе, що їх не втілити у життя.

Попри всі перешкоди в область таки надійшло сучасне медичне обладнання, якого Тернопільщина не отримувала за всі роки незалежності. А область отримала 45 нових автомобілів “Опель”, які використовують для потреб сімейної медицини та багато іншої новітньої медичної техніки. Вдалося пролобіювати і близько 9 млн. грн. на соціальні об\’єкти (школи, дитсадки). Думаю, багато тернополян пригадають, як Юлія Володимирівна за моїм зверненням ініціювала виділення через Кабмін 10 млн. грн. на капітальний ремонт 16 гуртожитів ВАТ “Текстерно”, в яких побутові умови були жахливі, роками не було гарячої води, десятиліттями не виконувався навіть косметичний ремонт тощо. Нині ж кілька тисяч тернополян мають можливість жити у значно кращих умовах.

Нашій політичній силі вдалося зупинити незаконну забудову на набережній Тернопільського ставу, яку лобіювало попереднє керівництво ОДА, а також не допустити огульного дерибану землі в місті Тернополі та районах області.

Я особисто домовлявся про поставки в область газу для комунальних котелень, були напрацювання щодо передачі міській раді сміттєсортувальної лінії з Івано-Франківська вартістю 15 мільйонів гривень, і шкода, що вона нині ржавіє на “Ватрі”. Напрацювань було зроблено чимало, і певен, що кожен свідомий мешканець Тернопільщини їх належно оцінить.