Начальник Тернопільського міського відділу юстиції допомагає зрадникам «Батьківщини»

Начальником Тернопільського міського управління юстиції Василем Марцинкевичем так і не знайдено законних підстав для відмови у взяті до відома змін в керівному складі Тернопільської міської організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

В останній день розгляду листа голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», народного депутата України Василя Деревляного з приводу звільнення від виконання обов’язків голови Тернопільської міської організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Кирика С.К. на підставі рішення бюро обласної партійної організації від 26 вересня 2010 року, Начальником Тернопільського міського управління юстиції направлено листа, в якому Марцинкевич В.І. повідомляє, що правова експертиза поданих документів буде проведена після розгляду в суді позову Кирика С.К.

Такий висновок начальник міської юстиції зробив враховуючи лист Кирика С.К. від 26 жовтня 2010 року, яким він повідомив управління юстиції про те, що звернувся до суду, аби оскаржити своє звільнення.

Начальник Тернопільського міського управління юстиції Василь Марцинкевич, як людина із вищою юридичною освітою, мав би оперувати елементарними положеннями чинного законодавства, у відповідності до яких звернення до суду не зупиняє дії оскаржуваних рішень.

Керівництво міської юстиції навіть не дочекалося ухвали суду про забезпечення позову, або хоча б ухвали про відкриття провадження у справі.

Проте сподівання Кирика С.К. та Марцинкевича В.І. на судовий розгляд справи не виправдались. Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду від 29 жовтня 2010 року відмовлено у відкритті провадження у справі за позовом Кирика С.К. до Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» про скасування рішення щодо звільнення його від виконання обов’язків голови Тернопільської міської організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Таке судове рішення прийняте на підставі вимог статті 4 Закону України «Про політичні партії в Україні», якою встановлено заборону будь-яким державним органам втручатись у внутрішньопартійну діяльність.

\"\"