Місцеві вибори – не вибори, а фарс

Саме так можна охарактеризувати ситуацію, яка складається на місцевих виборах в Тернопільській області.

Так члени дільничних виборчих комісій Бережанського району  при перерахунку кількості отриманих виборчих бюлетенів виявили, що в тексті  виборчого бюлетеня з виборів депутатів Бережанської районної ради по багатомандатному виборчому окрузі  допущені  помилки, а саме, у списку місцевих організацій політичних партій неправильно вказана черговість двох місцевих організацій партій.

Допущені помилки є достатньою підставою для визнання виборчих бюлетенів недійсними і тому голосування 31 жовтня по виборах депутатів Бережанської районної ради в багатомандатному виборчому окрузі вже зараз можна ставити під сумнів.

У зв’язку із цим, Бережанська районна виборча комісія в суботу розпочала передрук бюлетенів, що є грубим порушенням виборчого законодавства.

Ця ситуація стала можливою через безвідповідальний підхід місцевих організацій партій, які представляють партію  «влади», до підбору кандидатур до складу районної виборчої комісії. Адже, саме їх представники, які уособлюють в собі безвідповідальність, вседозволеність та нехтування буквою Закону, становлять  більшість у  складі   територіальної комісії.

Не виключено, що така помилка зроблена навмисно, оскільки в патріотичному Бережанському районі партії влади взагалі не мають підтримки.