Народний депутат України Василь Деревляний припускає, що суд не безкоштовно протягнув фіктивну «Батьківщину» на вибори

Влада зробила усе можливе, щоб пустити на вибори список кандидатів в депутати від фіктивної «Батьківщини».

30 жовтня Тернопільський окружний адміністративний суд протягом семи годин розглядав позовну заяву Тернопільської міської організації партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» до Тернопільської міської виборчої комісії про визнання бездіяльності неправомірною та зобов’язання вчинити дії.

До суду звернувся голова міської партійної організації ВО «Батьківщина» Андрій Артимович. Зокрема, в своєму позові керівник міської «Батьківщини» просив суд визнати незаконною бездіяльність Тернопільської міської виборчої комісії та зобов’язати тервиборчком скасувати рішення про реєстрацію кандидатів в депутати, які подані за підписом нелегітимного Кирика С.К. Підставою для прийняття такої постанови виборчої комісії стали попередні рішення конференції Тернопільської міської організації партії всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» щодо відкликання кандидатів в депутати в багатомандатному та одномандатних мажоритарних виборчих округах.

Звернення про відкликання кандидатів в депутати були зареєстровано в Тернопільській міській виборчій комісії ще 22 жовтня. Однак, комісія, не зважаючи на те, що Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» встановлено обов’язок комісії скасувати реєстрацію кандидатів в депутати в разі отримання таких звернень, так і не зробила цього.

Тернопільський окружний адміністративний суд визнав, що єдиним повноважним головою міської партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» є Андрій Артимович, однак, не зобов’язав комісію скасувати реєстрацію кандидатів в депутати. Причому, своє рішення суд взагалі не аргументував.

— Таким чином влада дозволила «тушкам» балотуватися кандидатами в депутати, — повідомив народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Василь Деревляний. — Однак, на мою думку, таке рішення суду було прийняте не безкоштовно.

Окрім цього, сприяння влади продемонструвало і міське управління юстиції, яке в суботу, 30 жовтня, тобто у вихідний неробочий день все таки зуміло надати довідку Кирику С.К.