ЗАЯВА

Зборівської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та депутатської фракції «Батьківщина» у Зборівській районній раді

У п’ятницю, 19 листопада 2010 року в інтернет-виданнях з’явились коментарі заступника голови Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Володимира Стаюри, в яких депутати Зборівської районної ради, обрані від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» звинувачуються у надуманих коаліційних домовленостях між нашою політичною силою та Партією Регіонів.

З цього приводу ми, представники Зборівської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та депутати районної ради, що входять до фракції «Батьківщина» заявляємо, що представником ВО «Свобода» в даному випадку застосовано єдиний загальноприйнятий метод роботи цієї політичної сили — відкриту і низьку брехню. Жителі Зборівського району, та й за його межами, вже давно спостерігають за повною бездіяльністю тих свободівців, що перебувають у владі на теренах області. Мабуть саме тому в Зборівському районі за ВО «Свобода» в 2010 році проголосувало вдвічі менше виборців, аніж у 2009 році під час позачергових виборах до Тернопільської обласної ради.

Ми не можемо допустити до такої ж бездіяльності і в Зборівському районі.

Перш за все, вважаємо за доцільне проінформувати жителів району та області про попередні переговори керівництва Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та ВО «Свобода» у Зборівському районі. Так, свободівцям було запропоновано посаду заступника голови районної ради та спільну відповідальність за стан справ в районі. Однак, вони відмовились.

«Відданість» депутатів від ВО «Свобода» українському народу все ж було проявлено на тій же сесії Зборівської районної ради під час голосування за звернення до Президента України щодо неприйнятності підписання Податкового кодексу. «Найбільші патріоти» свободівці не дали жодного голосу за таке звернення.

Ми заявляємо про те, що будь-який депутат органу місцевого самоврядування повинен займатись виключно покладеними на нього виборцями завданнями, а не пустими балачками та словоблуддям.

Саме тому, на посаду заступника голови Зборівської районної ради запропоновано кандидатуру безпартійного Борисюка Я.О. Участь в голосуванні за цю кандидатуру взяли представники усіх політичних партій, представлених у районній раді, окрім ВО «Свобода».

У зв’язку із цим, ми заявляємо про відсутність будь-яких коаліцій у Зборівській районній раді за участю депутатів від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Закликаємо жителів району не піддаватись на брехливі заяви свободівців.

Запевняємо, що першочерговим завданням депутатської фракції «Батьківщина» та новообраного голови Зборівської районної ради Тарковського В.В. було і є згуртування депутатів навколо вирішення проблем району та допомоги його жителям.