Зупинимо СНІД, доки він не зупинив нас

Активісти Тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода» взяли участь у конференції «Первинна профілактика як ефективний засіб протидії ВІЛ/СНІДу серед студентської молоді», яка відбувалась на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

21 листопада Студентська рада національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка спільно з Національним студентським союзом провели науково-практичну конференцію: «Первинна профілактика як ефективний засіб протидії ВІЛ/СНІДу серед студентської молоді». Захід реалізовувався також за підтримки Німецького товариства технічної співпраці (Deutsche Gesellschaft fur Technische Zusammenarbeit).

За словами члена бюро Тернопільської міської молодіжної громадської організації «Батьківщина молода» Володимира Надорожного, однією з найгостріших проблем сучасності, що переросла свою суто медичну та суто національну специфіку і набула ознак глобальності, є проблема поширення ВІЛ/СНІДу. Основна мета проекту полягала у мотивації авторитетної, активної, свідомої молоді до реалізації заходів щодо протидії ВІЛ/СНІДу на місцях. Учасники конференції мали змогу поспілкуватись із компетентними спеціалістами з даної сфери.

\"\"

Сьогочасна ситуація із поширення ВІЛ/СНІДу є надзвичайно гострою. Функціонує безліч організацій, фондів та державних установ, що займаються цією проблемою. Але доки суспільство і кожен його член зокрема не усвідомлять небезпеки цього захворювання, будь-які дії будуть марними.

\"\"