«Батьківщина» закликає співвітчизників 27 листопада вшанувати пам’ять жертв Голодомору-геноциду

Партія «Батьківщина» візьме участь у загальнонаціональній хвилині мовчання та акціях «Запали свічку» й «Голодомор-геноцид: пам`ятаємо», які запропонував провести Громадський комітет із вшанування пам`яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні.

«Батьківщина» підтримує звернення Громадського комітету із закликом згадати безвинно загиблих в Голодоморі, який був «безпрецедентним злочином, спрямованим не лише на фізичне знищення українців, але й на позбавлення українського народу його волелюбного духу, його ідентичності, викорінення навіть думки про свободу та власну державу».

«Батьківщина» підтримує заклик Громадського комітету до політичних сил не використовувати в цей день партійну символіку і підтримує концепцію проведення заходу «під державними прапорами із жалобними стрічками, на аполітичній основі». Блок в узгоджених з Громадським комітетом межах бере участь у підготовці акції.

«Батьківщина» закликає співвітчизників 27 листопада, в День пам`яті жертв голодоморів і політичних репресій, вшанувати пам’ять мільйонів українців, загиблих від Голодомору-геноциду.

В цей день відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку», під час якої вже не перший рік в пам`ять про померлих від Голоду українці запалюють вогники у своїх вікнах.

Основні заходи акції «Запали свічку» та «Голодомор-геноцид: пам`ятаємо» пройдуть біля Меморіалу пам`яті жертв Голодомору 1932-33 років у столиці о 16-00, відтак у Блоці розраховують на активну громадянську позицію киян та масову участь городян у жалобних заходах.

Як відомо, до Громадського комітету із вшанування пам`яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні входять Ольга Богомолець, В`ячеслав Брюховецький, Іван Вакарчук, Дмитро Гнатюк, Іван Дзюба, Сергій Квіт, Ніна Матвієнко, Марія Матіос, Євген Захаров, Дмитро Павличко, Мирослав Попович, Олег Рибачук, Володимир Сергійчик, Ігор Юхновський та інші відомі діячі.